A Dubai Fountain Broadwalk az egyik leglátogatottabb attrakció Dubaiban. Újabb látnivalóval fokozták az élményt, a Fountainen belül egy lebegő platformot helyeztek el, amelyen végig sétálva akár 9 méter közel is kerülhetünk a szökőkúthoz. A show naponta 17:45-23:30 óra között látható, 30 percenként indul, nagyjából 5 percig tart, és a foglalás során kell az időpontot kiválasztani.

Dubai Fountain Broadwalk látnivalói

Dubai belvárosának szívében található Dubai Mall és a mellette lévő Dubai Fountain eddig is a legnépszerűbb látnivalók közé tartozott, és a Burj Lake környéke újabb szenzációs attrakcióval bővült. A Dubai Fountain Broadwalk más néven Dubai Fountain Bridge egy lebegő platform, és lehetővé teszi, hogy a látogatók a lehető legközelebbről (9 méterről) gyalogosan figyelhessék meg a szökőkutat. A platform 272 m hosszú, a Burj Parknál kezdődik és a Fountin Promenade-ig tart. Mivel a medence területén fut végig, teljesen új perspektívát nyit a világ legmagasabb szökőkútjára, amely akár 152 m magasra is lövellhet. A táncoló szökőkút megtekintése ingyenes, és számos kilátópontról bámulatos élményt nyújt, legyen ez akár az első, vagy akár a sokadik élmény. A koreografált show nagyjából 5 percig tart, azonban akik a lehető legközelebbről szeretnék ezt a fantasztikus koreográfiát látni, azoknak belépőjegyet kell rá váltani. Fontos tudni, hogy a Dubai Fountain Broadwalk 4 évesnél fiatalabb gyerekek számára nem elérhetőt, és 15 év alatt csak felnőtt kíséretében vehetnek részt a produkción.

Dubai Fountain Broadwalk

Megközelítése

Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevard Downtown Dubai, Egyesült Arab Emírségek

A Dubai Malltól gyalogosan közelíthető meg.

Nyitvatartás

Naponta 17:45-23:30 óra között.

 A show 30 percenként indul, és a foglalás során kell az időpontot kiválasztani. Ajánlott magunkkal esőköpenyt, vinni, mert az élmény közben garantált az elázás.

Jegyár

Belépőjegy ára: 20 AED

Egyéb látnivalók a közelben

Burj Lake Water Experience

A Burj tavon 2020 decemberében tovább bővültek a szórakozási lehetőségek: egy úszó kerttel, családi és szóló csónakázással (nappali és éjszakai időpontokban), és kajakozással. A Burj Lake Water Experience projekt az EMAAR fejlesztése. A családi csomag magába foglalja a motoros vízibicikli árát. A 15 évesnél idősebb gyerekek pedig akár átlátszó kajakon, pedálos vízibicikivel közlekedhetnek, míg a legkisebbek miniatűr állatfigurás (flamingós, kacsás) motoros és pedálos alkalmatosságot is választhatnak. Nyitvatartási ideje naponta 12:00-20:00, az utolsó alkalom a vízi élményekre 19:30. A szökőkút pedig 18:00-kor indul.

Burj Khalifa fényshow

Dubaiban három helyszínen lehet káprázatos fényshowt látni (a belvároson kívül a Dubai Festival Cityben az Imagine). A Burj Khalifa fény és hangshow szintén világhírű, és páratlan élményt nyújt. Hétköznapokon óránként, hétvégén pedig félóránként látható és a Dubai Fountain showhoz hasonlóan ingyenes. 19:45-kor kezdődik és 22:45-ig tart.

Legjobb szállodák a Burj Khalifa és a Dubai Mall környékén

Azok a szállodák, amelyek a Dubai Mall-hoz közvetlen hozzáférést biztosítanak, a kényelem érdekében jóval magasabb árfekvésűek, viszont páratlan panorámát nyújtanak a lenyűgöző látnivalókra a Burj Khalifa-ra és a Dubai Fountain-re.

  • Address Dubai Mall
  • Hotel Palace Downtown
  • Address Downtown Hotel
  • Armani Hotel Dubai
  • Sofitel Dubai Downtown
  • Address Boulevard Hotel
Ez is érdekelhet