dubai aquarium

A Dubai Aquarium & Underwater Zoo Dubai egyik legnépszerűbb látnivalója, amely a Dubai Mall épületében található. A világ legnagyobb felfüggesztett akváriumában a tengeri állatok titokzatos élete csodálható meg.

A Dubai Aquarium &Underwater Zoo könnyen elérhető helyen, Dubai belvárosában található, ahol több ezer vízi állat egészen közelről látható. A Dubai Mall földszintjén emelkedik a hatalmas tartály, amely a harmadik emeletig tornyosul, egyben a világ legnagyobb felfüggesztett akváriuma, és 140 tengeri fajnak ad otthont. Egy 48 méteres alagút vezet a földszintről, 11 méterrel a földszint alá, amelyet alulról és felülről is körbe ölel az akvárium. Az úszó állatok halszem optika szerűen láthatók, valamint egy üvegfenekű hajóutazáson csodálható meg a hatalmas tartály.

Dubai Aquarium

Attrakciók és élmények a Dubai Aquarium & Underwater Zoo területén

A víz alatti állatkert csodái

  • Az épület 2. szintjén található, közvetlenül az akvárium tartály felett, ahol pingvinek, vízipatkányok, tengeri csikók, medúzák és számtalan egyéb különlegesség tekinthető meg.
  • A világ legnagyobb hüllője a király krokodil, amely nagyobb 5 méternél, és nehezebb, mint 700 kg. A King Crok Encounter belépőjegy ára 230AED.
  • A létesítmény a sivatagi fauna éjszakai állatvilágát is bemutatja: denevérek, baglyok, kaméleonok és futóegerek viselkedése tekinthető meg.
  • VRZOO

Dubai Aquarium

Új látnivaló az egyedülálló VRZOO élmény:

Ocean Experience: Exkluzív óceáni élmény keretében cápák és bálnák találkozása a Maldív-szigeteknél. Ára 30 AED.

Animal 360Experiance:Ugandában élő gorillák életébe kalauzoló kaland, amelynek ára 30 AED.

  • Cápaetetés

A legtöbb ember a cápákra a legveszélyesebb vízi ragadozó állatként gondol. A Dubai Aquarium segít ennek a sztereotípiának a feloldásában, ugyanis a lenyűgöző ragadozók- egy vadonatúj cápaetetési esemény során-, látványos módon tekinthetők meg, amint az etető búvárok a halakkal teli vödrökkel csábítják a közelükbe a cápákat. Az etető arénába a tapasztalattal nem rendelkező búvárok is beléphetnek. Az izgalmas fél órás kalandot követően lehetőség van a kulisszák mögötti létesítmények bejárására is: nemcsak a fiatal cápák etetése, de az akvárium cápák tenyésztési programja is megismerhető.

Jegyárak: 630 AED

  • Cápamerülések

A legmerészebbek, és felejthetetlen izgalmat keresők lemerülhetnek a 10 millió literes akvárium mélyére. A Dubai Aquarium legnépszerűbb látványossága a világ legnagyobb homoktigris cápagyűjteménye, a kalandhoz még búvártapasztalattal sem kell rendelkezni.

Jegyárak a Shark Dive attrakcióra: 790 AED

  • Cage Snorkeling

Biztonságos és kevésbé extrém felfedezést nyújtja. A sznorkelező eszköz segítségével egy ketrecen keresztül több ezer víziállattal lehet találkozni.

Jegyár: 370 AED

  • Cápa séta

A Shark Walker élményhez csak egy egyedi gyártmányú, fehér sisak felvétele szükséges, amely segíti a víz alatti kényelmes légzést, és a hajas fejbőrt is szárazon tartja. A séta időtartama 25 perc.

Jegyárak: 620 AED

Dubai Aquarium

Megközelítése

The Dubai Mall , Doha Street, Dubai

Nyitvatartás

Egész évben nyitva tart.

Vasárnaptól-szerdáig: 10:00-22:00

Csütörtöktől-szombatig:10:00-24:00 óra között tart nyitva.

Jegyárak

A belépőjegyek megvásárolhatók online a www.thedubaiaquarium.com oldalon, illetve a bevásárlóközpont pultjánál.

3 év felett a belépőjegy ára: 170 AED

15 év alattiak csak kísérővel látogathatják.

Ez is érdekelhet