dubai fűszerbazár

A dubaji fűszerbazár színes, aromás és érzéki élményt nyújt. Fedezzen fel új ízeket és recepteket, miközben felfedezi a hagyományos fűszerpiacot Dubai örökségi területén.

Élvezze a múlt hangulatát, miközben minden sarkon megismerkedik a nagy kosarakból áradó, aromás fűszerek és fűszernövények halmaival. A fűszereket súlyra és csomagokban is árulják. Más szúkokhoz hasonlóan itt is spórolhat, ha nagy tételben vásárol – és az árusok elvárják, hogy alkudozzon.

Ízletes adalékanyagokat talál a fűszerbazárban

Bolyongjon a különböző standok között, és beszélgessen az árusokkal, akik rengeteg ötletet adnak a kínált egzotikus fűszerek felhasználására. Egyesek gazdagok és erőteljesek, míg mások könnyűek, légiesek és édesek. A világ minden tájáról származó illatos teák széles választékát kínálják, és biztos, hogy mindezt menet közben megtudja.

Rengeteg arab fűszer van a kínálatban, valamint a szubkontinensről származó fűszerek is. Akár a főzés szakértője vagy, akár kísérletezni szeretnél egy kicsit a kedvenc receptjeiddel, a fűszerbazárban sok új ízt fedezhetsz fel – a diófélék, olajok és sáfrány nagy választéka is elérhető.

Dubai Fűszerpiac nyitvatartása

A Deira vízpartján található hagyományos arab piac, a Dubai Fűszerpiac naponta nyitva tart. Az időbeosztás változó, de általában reggel 8 órától este 9 óra utánig tart, kivéve péntekenként, amikor a piac napközben zárva tart. Ez egy népszerű turisztikai látványosság, amely aromás élményt nyújt, és lehetőséget nyújt új fűszernövények és ízek felfedezésére.

Milyen éttermek vannak a Dubai Fűszerpiac közelében?

A Dubai Fűszerpiac gyalogos vagy legfeljebb 10 perces autóútra lévő körzetében számos kisebb étkezde és ismert étterem található, amelyek autentikus helyi finomságokat és délkelet-ázsiai ételeket kínálnak. Ezek közé tartozik a Bhatkal étterem és az Al Forat étterem. További konyhai lehetőségekért a közeli Al Ghurair Centre számos étkezési lehetőséget kínál, köztük a Din Tai Fung és a Denny’s éttermeket.

Mit vegyek fel a dubaji szukban?

Tekintettel arra, hogy a szűk ösvényeken jóval több mint egy órányi gyaloglás vár ránk, és sok árut a szabadban halmoznak fel, a legjobb, ha könnyű és kényelmes ruházatot és lábbelit veszünk fel a hagyományos szúkok bármelyikének meglátogatása során. Készüljön fel a magas páratartalomra is!

Hol lehet fűszereket vásárolni Dubaiban?

Ha autentikus és aromás fűszeres utazást szeretne tenni, nincs is jobb hely a vásárlásra, mint a Dubai Fűszerpiac. A hagyományos arab piac a Deira vízpartján található, és számos más érdekes szukk társaságában.

Ez is érdekelhet