dubai hajózás

Dubai hajózás, amely izgalmas és különleges élményt kínál.

Különösen a téli hónapok idején a vibráló Dubai felfedezésére a hajózás az egyik legjobb alternatíva. A kikötőkből menetrend szerint közlekedő hajók könnyítik meg a városnézést. Számtalan szolgáltató kínál napnyugta körutazást, exkluzív privát vacsorahajózást, és Dhow körutazást, a Dubai Marina, a Dubai Creek és a Dubai Canal területén.

Körutazások a Dubai Marina környékén

Xclusive Cruise

Az ötcsillagos exkluzív hajókirándulás keretében az „Új Dubai” páratlan szépsége fedezhető fel. A túra a Dubai Marinából indul, és az Ain Dubai, Jumeirah Beach Residence irányába közlekedik. Az időtartama 1 óra 30 perc, a társaság külön indít naplementés és vacsorával egybekötött körutazást.

Dhow Cruise

Az Alexandra Dhow Cruise szintén a Dubai Marinából indul, hasonló időtartamú, és útirányú szolgáltatást kínál.

Körutazások a Dubai Creek környékén

Bateaux Dubai

A Dubai Creek a Deira negyedet választja el a Bur Dubai negyedtől. Egy kellemes vacsora közben a Dubai Creek legszebb látnivalói a Clock Tower, az Al Maktoum híd, a Twin Towers, és a Nagymecset tekinthető meg a luxushajó fedélzetéről.

Dubai Water Canal Cruise

A Dubai-csatorna felfedezésére több lehetőség kínálkozik. A hagyományos Abra és Dhow körutazások mellett jacht körutazás is egyaránt elérhető. Az Abra járatok naponta 18:30, és 21:00-kor indulnak, lehetőség van 30, 60 és 90 perces körutazásra. Helye a Dubai Festival City Mall közelében lévő móló.

A Dhow körutazás naponta 20:00 órakor indul, időtartama 2 óra 30 perc, helye szintén a Dubai Festival City Mall közelében lévő móló.

A kellemes vacsora közben olyan nevezetességek tekinthetők meg, mint a Palazzo Versace Hotel, Ras Al Khor-szentély, a Business Bay híd, a Burj Khalifa és a Sheikh Zayed Road Waterfall híd. A reggeli és a naplemente körutazás időtartama 2óra, a délutáni hajózás 3 órás, a jachtok a Marasi Marinától, a Business Bay-től indulnak.

Dubai városnézés vízi tömegközlekedéssel

A Dubai vízi tömegközlekedés egyik módja az Abra járatok. A motoros fahajók a helyi kiskereskedők és a turisták számára olcsó, emellett stílusos alternatívát jelentenek. A különböző típusú Abra járatok más-más útvonalon közlekednek.

Az RTA motoros Abrak a Dubai Creek mentén hajóznak, így ideális Bur Dubai és az Óváros megismeréséhez. Bur Dubai Abra megállójától Deira Old Souk Abra megállója, valamint Deira Old Souk Abra megállója és Sabkha Abra megálló között közlekednek.

A Dubai Festival Citytől a Dubai Creek mentén az RTA légkondicionált Abra járatokat is közlekedtet.

Emellett elektromos Abra járatok, és benzinüzemű Abra járatok is találhatók, amelyek a hagyományos fahajók nagyobb változatai, és egyszerre több utast képesek szállítani. A The Petrol Heritage Abra Tour ajánlható azoknak, akik a történelmi Al Fahidi negyedet, a Dubai Múzeumot, és a környék mecseteit kívánják felfedezni.

Az Abra mellett Dubaiban belvízi utazást biztosító vízibusz hálózattal és a Dubai Creek valamint a tengeri vízi utak mentén, az igényeknek megfelelő vízitaxi hálózattal rendelkezik. A biztonságos és légkondicionált járatok a város számos pontján rendelkeznek kikötővel, és kényelmes panorámás utas kabinnal felszereltek.

Ez is érdekelhet