Al Qudra

Az Al Qudra Tavak egy sivatagi oázis, ahol Dubai legszebb naplementéje látható, alig félórás autóútra fekszik Dubaitól. Ideális egy hosszú hétvégére, a sivatag és az éjszakai égbolt megtekintésére, de akár pár órás kiruccanásra is. A tavak és a kempingező hely bárki számára ingyenesen látogatható, a közeli kerékpárüzletben pedig kerékpár, és minden szükséges felszerelés bérlésére is lehetőség van.

Az Al Qudra Tavak látnivalói

Az ökoturizmus fogalma még viszonylag újnak számít Dubaiban.  Az Al Qudra Tavak, vagy más néven Qudra tavak (Szerelem-tó) Dubai lakóinak kedvelt rekreációs helye, Dubaitól alig harminc perces autóútra fekszik. Kezdetben, csak kempingező helyként működött, de a népszerűsége miatt számos olyan tevékenységgel is bővült, ami vonzza az idelátogató turistákat is.

Az Al Qudra Tavak egy mesterségesen kialakított sivatagi oázis az Al Marmoom sivatagi természetvédelmi területen található, Dubai ökoturizmusának népszerűsítésére építették. Ez a sivatagi oázis nemcsak szórakoztató tevékenységeket kínál, de jó lehetőség bárki számára kimenekülni a város forgatagából. A hatalmas területen autentikus sivatagi hangulat várja a pihenni, feltöltődni vágyó látogatókat- mesterséges tavakkal, homokdűnékkel és színes állatvilággal rendelkezik.

Al Qudra „Love Lake Dubai”

Az Al Qudra-tótól alig tíz percre található, Dubai egyik legromantikusabb helyévé is beválasztották. Ez a hely két összefüggő tóból áll, amely két összefonódó szívet formáz. A tó környéke tele van szívmotívumokkal és jelzésekkel, amelyek a legjobb szelfi pontokat azonosítják, azoknak, akik szeretnék az élményt másokkal is megosztani.

Al Qudra Dubai

Miért jó program az Al Qudra Tavak?

Ideális madár és vadon élő állatok megfigyelésére

Az Al Qudra sivatagban több mint 170 őshonos madárfaj és állat található. Annak ellenére, hogy mesterségesen hozták létre, természetes élőhelyéül szolgál a vadon élő állatok, például gazellák rókák és nyulak számára számára. Remek hely flamingók fekete hattyúk megfigyelése, de szerencsés esetben ritka ázsiai houbara, és sztyeppei sas is látható.

Naplemente, és napfelkelte néző hely

Mivel ez a terület viszonylag távol van a magas épületektől, és a forgalmas úthálózattól, a narancsos-sárga égbolt gyönyörű látványt nyújt, amikor a nap lebukik dűnék mögött. Különösen látványos este, és éjszaka, mikor sötétedés után szinte ragyog az égbolt a milliárdnyi csillagtól.

Ideális kempingezésre, kerékpározásra

Az Emírségek egyik legjobb kempingező helye, ideális az éjszakai csillagos égben való gyönyörködésre. Ingyenesen látogatható, de jó tudni, hogy hétvégeken elég zsúfolt. Dubai egyik legjobb kerékpárútja is itt található, a 86 km-es út miatt a kerékpározás az Al Qudra legnépszerűbb szabadtéri tevékenysége, láthatók amatőr és profi bringások is, akik a sivatag homokdűnéi között tekernek át. Kerékpár bérelhető az Sheih Al Salamban lévő Teck kerékpárüzletben, a mellette lévő parkolóban pedig az autót is ott hagyhatjuk. Másik Al Qudra kerékpáros parkoló a Mira Oasis villái közelében található.

Nyitvatartás

Az Al Qudra-tó egész évben minden nap 24 órában ingyenesen látogatható.

Elérhetőség

A tó közvetlenül az Al Qudra Road (D63) mentén található.

Tippek az Al Qudra felkereséséhez

Mivel az Al Qudra sivatagi hely, azok számára, akik a sivatag mélyére is be kívánnak hajtani, célszerű négykerék-meghajtású járművet választani. Akik csak a kerékpárüzletig, vagy a tó bejáratáig mennek, számukra a szedán autók is megfelelőek.

Az időjárás Dubaihoz hasonló, az éjszakák meglehetősen hűvösek, ezért ajánlott meleg ruhaneművel is készülni az éjszakai tartózkodáshoz.

Ez is érdekelhet