Dubai tengerpart

Dubai azúrkék tengerpartja ideális tengerparti nyaralásra is, a több kilométer hosszan húzódó fehérhomokos partja összesen ötven ingyenes és privát stranddal rendelkezik. A publikus strandjai közül a legnépszerűbbek a Kite Beach, a Jumeirah Open Beach, a Sunset Beach, és a Mamzar Beach.

Dubai természetes tengerpartja a közelmúltig csak 72 kilométer hosszú volt, viszont a megépült mesterséges szigetekkel jelentős mértékben, 1500 kilométer fölé növelték meg a partszakaszát. A város számos strandja privát, luxus lakóközösségek és hotelek által működő, viszont az állam nagy számban biztosít lehetőséget az ingyenes strandolásra.

A tenger hőmérséklete átlagosan 28 Celsius fok, legmelegebb augusztusban 34-38 Celsius fokos, és a téli hónapokban is 20 Celsius fok körüli, februárban a leghidegebb (22 Celsius fokos).

Dubai tengerpart

A hőmérséklet a nyári hónapokban 40-42 Celsius fok, a turisták és a helyiek is inkább naplemente után keresik fel a part menti vendéglátóhelyeket és strandokat egy kellemes vacsorára és fürdőzésre. A főszezon novembertől egészen márciusig tart ilyenkor mind a hőmérséklet és mind a páratartalom elviselhető a kontinentális éghajlathoz szokott utazónak. A téli hónapokban a strandokon nagy a nyüzsgés az Európából érkező tengerparti nyaralók miatt.

Sunset Beach – Umm Suqeim Beach

A Sunset Beachként nevezett strand Dubai egyik legnépszerűbb ingyenes strandja. Nevezetes, hogy a Burj Al Arab közelében található, és ideális helyszín az épület fotózásához. Közvetlen a Jumeirah Beach Hotel mellett, az Umm Suqeim Parkkal szemben található. A széles partszakaszon csak kevés szolgáltatás WC-k, zuhanyzók, vízimentő vehető igénybe. A hullámzó partszakasz különösen népszerű a szörfösök körében. Az új rendelkezések szerint az Umm Suqeim 1 strandon, egy kilométerre a Burj Al Arabtól lehetőség van a naplementét követően az éjszakai fürdőzésre. Az úszó területet világító kis piros úszók jelzik, a bevezetett rendszer miatt napjaink legokosabb strandjának tekinthető.

Sunset Beach Dubai

Kite Beach

A Kite Beach az Umm Suqeim Beach tengerpartjának részeként, az északi végében fekszik. A széles strand igen népszerű a vízisportok kedvelői között, Dubai legsportosabb strandjaként szokták emlegetni. A Jumeirah Beach Road közelében lévő strand a kite-szörfösök paradicsoma. A szárazföldi lehetőségek miatt kifejezetten családbarát, a gyermekeknek trambulin, kalandpark áll rendelkezésre, és robogók, kerékpárok is kölcsönözhetők. Futásra egy 14 kilométer hosszú pálya tökéletes helyszínt biztosít. Az XDubai Skatepark az Emírségek legnagyobb gördeszka parkja közvetlenül a parton található. Az utcai stílusú elemek 29 különféle funkcióval gyakorolhatók.

Kite Beach Dubai

Jumeirah Beach Residences  (JBR) Beach

A The Walk sétány mentén elhelyezkedő strand Dubai egyik legnagyobb ingyenes strandja, igen népszerű a családos nyaralók körében. A The Beachként nevezett strand a Dubai Marinával szemben található. A hátterében magasadnak a környék felhőkarcolói, amelyek fantasztikus látványt nyújtanak. Gazdag szolgáltatásválasztékkal rendelkezik, a part mentén pedig Dubai gyönyörű luxus hoteljei, és butikjai sorakoznak. A környéken lévő utcákban teraszos kávézók, bárok és éttermek találhatók. A Dubai Marinától vezető sétány nemcsak kellemes látványt kínált, de ideális a környék felfedezésére.

Jumeirah Beach Residences

Jumeirah Open Beach

Az ingyenes Jumeirah Open Beach igen kedvelt strandja a helyieknek és a nyaralóknak, ezért hétköznap meglehetősen zsúfolt.  A strand a Jumeirah Beach Road mentén fekszik, a Mercato bevásárló központ közelében. A Kék zászlós strandon kis öltözők, mosdó és WC is található, napozóágyak és napernyők bérelhetők. A mellette lévő futópálya a hajnali órákban megtelik kocogókkal. A tisztaságáról a helyi önkormányzat gondoskodik.

Jumeirah Open Beach

Al Mamzar Beach Park

Az Al Mamzar Beach Park Dubai észak-keleti részében, Deira városrészében található.  Azon kevés strandok egyike, ahol lehetőség van az éjszakai fürdőzésre is. A Beach Park komplexum kiváló a tengerparti kikapcsolódáshoz. A mintegy 55 ezer négyzetméternyi zöld területen lévő kókuszdiós és pálmafás parkja kellemes felüdülést kínál a városnéző program után. Az Al Mamzar öt kisebb homokos szakasszal rendelkezik, ingyenes az Al Mamzar Open Beach. 4 strandját hullámtörők veszik körül. Ideális a gyermekes családok számára, mivel édesvízzel töltött medencékkel és játszóterekkel rendelkezik. A strandon nemcsak alapvető létesítmények, de bérelhető légkondicionált bungalók is találhatók. Szerdánként a park csak nők és gyermekeik számára áll nyitva, de csak a hét évnél fiatalabb fiúgyermekeket vihetik magukkal. Mivel az irodák és az iskolák péntekenként zárva tartanak Dubaiban, így ezen a napon jóval nagyobb forgalomra lehet számítani.

Al Mamzar Beach Park

La Mer

A Jumeirah Open Beachtől 10 perces autóútra található a La Mer ingyenes strand, amely napjainkban Dubai legfelkapottabb helyszíne. Csodálatos panoráma nyílik az Arab-öbölre, de maga a strand is kedvelt fotótéma, hiszen a pálmafás területén a színes kabinok megkapó látványt nyújtanak. Jumeirah 1-ben, közvetlenül Pearl Jumeirah és a Jumeirah- öböl között fekszik. A több részből álló komplexumban trambulin park, gördeszka park is található, de népszerű a Laguna víziparkja is. A zuhanyzókat és egyéb létesítményeit több száz felkapott vendéglátóhely, és üzlet veszi körül. Számtalan vízisport próbálható ki, mint például a flyboarding, a kajakozás, és a vízisí. Lehetőség van privát cabana bérlésre is.

la mer dubai

Ez is érdekelhet

Dubai Látnivalók

, , , , , ,
Ez is érdekelhet