dubai miracle garden

A Dubai Miracle Garden az Emirátusok egyik látványos attrakciója, a tematikus elrendezésű kertben a több millió virág pazar látványt nyújt. November közepétől május közepéig lehet megcsodálni, évente több millióan keresik fel.

A Dubai Miracle Garden a Cityland egyik alkotása, a város szélén a sivatag irányában található. 2013-ban nyitották meg, és azóta az Emirátusokba érkező turisták, gyermekes családok kedvelt attrakciója. A 150 millió tő virág hatalmas területen, 72 ezer négyzetméteren van elrendezve különböző installációk szerint.

A Guiness rekordok könyvébe is bekerült 2013-ban, az év legnagyobb függőleges kertjeként, és az életnagyságú Airbus A380-at formázó virágszobrával. A Miracle Gardenben minden évben új egyedi koncepcióval és formatervezéssel kínálnak élményt a látogatóknak.

A gyermekek is élvezetesnek találják a különböző mesefigurákat, és minivárakat formázó kompozíciókat. A kertben szabadtéri játszóház, és trambulinpark üzemel. A létesítmény kiváló szabadtéri program, hiszen a pompás virágok között kellemes pihenő lugasok, és függőágyak vannak kialakítva. Bőséges választék áll rendelkezésre kávézókból, és éttermekből.

Dubai Miracle Garden

Látnivalók

  • Disney Avenue
  • Lost Paradise
  • Butterfly Passage
  • Airbus A380
  • 3D virágminták
  • Virágóra
  • Cabanas
  • Gazebos
  • Virágos vár

A közelmúltban nyitották meg az új egységét a Butterfly Gardent, amely a világ legnagyobb pillangókertje. A fedett, 10 kupolával rendelkező kertben 26 fajta, több mint tízezer pillangó szálldos. A Butterfly Gardent külön belépőjeggyel lehet látogatni.

Megközelítése

Al Barsha South 3, Dubailand, Dubai, Egyesült Arab Emírségek

Megközelíteni több módon lehet, tömegközlekedéssel a Mall of the Emirates-től induló 105-ös számú RTA busszal 15-20 perc alatt. Metróval a piros vonalon, a Mall of the Emirates megállótól, illetve taxival, vagy bérelt autóval.

Nyitvatartás

Minden nap 09:00-18:00 óra között tart nyitva.

Belépőjegy

Felnőtt jegy (12 éves kor felett): 55 AED/fő

Gyermek jegy (3-12 éves korig) : 40 AED/fő

3 éves kor alatt a belépés ingyenes.

Butterfly Garden belépőjegy ára 55 AED/fő, 3 éves kor alatt a belépés ingyenes.

További látnivalók Dubajban

Dubai Látnivalók – Top 20 nevezetesség Dubajban és környékén

Ez is érdekelhet