jumeirah beach

A Jumeirah Beach a város történelmi Al Fahidi kerületétől délre húzódik a Dubai Marina szomszédságában. A fehér homokos partszakasz a Dubaiba látogatók legnépszerűbb turisztikai célpontja, Dubai fontos látnivalója. A területén luxus üdülőhelyek, és olyan ikonikus szállodák magasodnak, mint a Burj Al Arab Hotel, és a Jumeirah Beach Hotel. A családos nyaralók körében pedig a közelében lévő Wild Wadi Waterpark miatt kedvelt.

A Jumeirah Beach Dubai egyik legjobb ingyenes nyilvános strandja. A The Walk vízparti sétánya mentén húzódik, ahol a nemzetközi divatmárkák üzletei mellett olyan luxusszállodák találhatók, mint a Sofitel, a Sheraton, a Hilton, a Ritz-Carlton. Nevezetes bevásárlóközpontja a The Beach, a környező utcákban pedig számos teraszos kávézó, bár található.

Jumeirah Beach

Az 1,7 km hosszú sétány mentén húzódó strand Dubai egyik legfelkapottabb részén, a Jumeirah Beach Residences (JBR) területén található. A terület napjainkban Dubai legjobb turisztikai látványosságai közé sorolható. A stranddal szemben látható a legújabb látványosság a 210 méter magas Ain Dubai (Dubai Eye), amely az új mesterséges szigeten a Bluewaters Islandon magasodik. A strandról a sziget egy 265 méter hosszú gyaloghídon közelíthető meg.

A strand létesítményei

A strand területe ingyenes, viszont fizetősek a napozó ágyak, és ernyők, a kabinok használata, valamint a tevegelés is. Itt található a világ legnagyobb felfújható víziparkja az AquaFun.

Sea Breeze területén több mint 20 féle tevékenységre van lehetőség. A strandtevékenységek különböző pályákon végezhetők, van krikett, strandröplabda, és rögbi pálya is. A vízi sportok között népszerű a kajakozás, a banánhajózás, a jet-ski, a wakeboard, és a siklóernyőzés.

A strandon szabadtéri és beltéri edzőterem is található. A The Beach tornaterem ideális a szabadtéri sportok számára: CrossFit eszközök, mászókötelek, kettlebell, és evezőpadok találhatók. A sportolni vágyók egyéni és csoportos TRX, jóga, CrossFit órák közül válogathatnak. A szolgáltatások ingyenesen vehetők igénybe.

A Warehaus Gym beltéri tornaterme a legmodernebb Eleiko súlyemelő platformokkal, Hammer Strength gépekkel Dubai egyik legjobb edzőtermének számít.

Jumeirah Beach

Szórakoztató programok a JBR területén

Nemcsak a felnőttek, de a gyermek számára is számtalan szórakozásra van lehetőség.

A Cuckoo’s területén biztonságos körülmények között játékos úton fejleszthetik a fizikai koordinációs képességet. A kisebbek szenzoros játékokkal, gördülőgödörrel, mágneses fallal és puha játékformák között játszhatnak, a nagyobbakat pedig trambulin, mászó fal, és különböző csúszdák várják.

A Flying Cup Dubai egyik új családbarát attrakciója. A 12 emelet magas épületből a biztonságos forgó platformból a város legvarázslatosabb szelfijei készíthetők. A létesítményt 4 évnél idősebb, 105 cm-nél magasabb gyermekek vehetik igénybe.

Megközelítése

A Burj Khalifától körülbelül 30 perc alatt érhető el. Tömegközlekedéssel egyszerűen megközelíthető a Dubai Marina, illetve a Jumeirah Lake Towers metrómegállótól, ahonnan RTA villamossal lehet a strandot elérni.

Hétvégi utazási tippek

Marseille
Bologna
Sevilla

Ez is érdekelhet