Riverland Dubai a népszerű Dubai Parks & Resort új látnivalója, egy tematikus és szórakoztatóközpont. Négy különálló kulturális zónával rendelkezik, amelyeket a folyó köt össze. Mindegyike egy-egy kultúrát mutat be, a világ különböző városaiba, és korszakaiba engednek bepillantani.

A Dubai Parks and Resort Dubai egyik legfelkapottabb látnivalója, a Közel-Kelet legnagyobb, több témát is tartalmazó vidámparkja. Négy parkot foglal magába: a Motiongate Parkot, a Bollywood Parkot, a LEGOLAND Dubait, és a LEGOLAND Waterparkot, valamint a közelmúltban megnyílt Riverland Dubait.

Riverland Dubai

A Riverland Dubai látnivalói

A Riverland Dubai egy tematikus és szórakoztatóközpont, amely ingyenesen látogatható. Emiatt és a sok látnivaló miatt kedvelt azok körében, akik pénztárcabarát elfoglaltságot keresnek. Az 1 km hosszú mesterséges víziút négy építészetileg különálló zónával rendelkezik, amelyek a világ különböző városaiba engednek bepillantani. A szomszédos zónákat lenyűgöző hidak kötik össze, amelyek lehetővé teszik a különböző területeken való közlekedést. A Riverland Dubai mentén több mint 50 étterem, üzlet és kávézó található. Hétvégenként és különleges alkalmakkor Riverland Dubai területén tűzijátékokat rendeznek, amely kedvelt esemény a helyiek körében.

Zónák

  • The Peninsula
  • India Gate Riverland
  • Boardwalk
  • The French Village

A félsziget

A The Peninsula a Riverland különböző területeit köti össze. A park témája tipikusan brit, a 19. századba, az ipari forradalom korába repít vissza – a korabeli épületekkel és gyárakkal. A folyó menti területen található egy nagy szabadtéri helyszín, ahol koncerteket és szórakoztató rendezvényeket tartanak.

Riverland Dubai

India kapuja

Az India Gate Riverland a Riverland Dubai déli részén található, közel a Bollywood Park bejáratához, amely a hatalmas mennyiségben készült indiai mozifilmek előtt tiszteleg. Művészi szobrok, akrobatikus mutatványok valamint közel-keleti és ázsiai ínyencségeket kínáló éttermek láthatók.

Boardwalk

A Boardwalk hol máshol, mint a hollywoodi ihletésű Motiongate vidámpark bejárata közelében található, ahol az 50-es évek nosztalgikus Amerikájába lehet visszacsöppenni.

Francia falu

A The French Village egy elegáns terület, és ideális hely, ha az 1600-as évek Európájába kívánkozunk vissza. Kígyózó macskaköves sikátorok, téglaépületek, működő vízikerekek láthatók. A The French Village-ben Burgundia történelmi fővárosának Dijonnak a kicsinyített mását is láthatjuk.

Riverland Dubai

Egyéb események

Dinosaur parade

Riverland Dubai területén (2023 téli szezonjáig) elszabadulnak a dinoszauruszok: a Dino Mania a történelem előtti világot kelti életre. A napi dinoszaurusz találkozások, és az időpontok a weboldalon találhatók meg a https://cms.dubaiparksandresorts.com/sites/default/files/dino_mania_schedule_-_dubai_parks_and_resorts.jpg alatt. Valamint péntektől vasárnapig T-Rex, és Branchiosaurus parádén lehet részt venni.

A Riverland Dubai területén a hatóságok is eseményeket rendeznek a jeles alkalmak és ünnepek alkalmából. Ilyen esemény az Egyesült Arab Emírségek nemzeti ünnepe, vagy a Rhythm on a River. Hűvösebb hónapokban szabadtéri színházi előadások, filmvetítések helyszíne, amelyet a nézők babzsákokon heverve néznek.

Megközelítése

Sheikh Zayed Road – szemben a Palm Jebel Ali-val található.

Nyitvatartás

Naponta 10:00-22:00 óráig tart nyitva

Ez is érdekelhet