Burj Al Arab

A Burj Al Arab Dubai ikonikus épülete, a Burj Khalifa mellett a világ legmagasabb épületeinek egyike. Az 5 csillagos szálloda egyben népszerű konferencia helyszín. A dagadó arab vitorlát formázó épület egy mesterséges szigeten, a vízpart közelében található, és teljes körpanorámát nyújt az Arab-öbölre. A tornyában luxus wellness részleg működik, és helikopter leszálló pályával is rendelkezik.

A Burj Al Arab a Jumeirah városrészben áll, 2009-ig a világ legmagasabb szállodaépületeként volt ismert. Egy mesterséges szigetre épült, a parttól alig 300 méterre, amelynek építése 2 évet vett igénybe, a szárazfölddel egy 340 méter hosszú híd köti össze.

A luxusszállodát 3 év alatt építették fel, az átadására 1999 végén került sor. A Burj Al Arab jellegzetes, árbocot szimbolizáló tornya 321 méter magas, az épület légies megjelenésével páratlan látványt nyújt.

Burj Al Arab Dubai

A luxus lakosztályai modern arab stílusúak. A hotel egyes részei, például az éttermei a látogatók számára is nyitottak.  Az egyik étterme az Al Muntaha 200 méterrel a tenger felett lebeg az épület egy kinyúló részében. Gyorsliftje pillanatok alatt repíti fel a vendégeket. A hotelben összesen három akvárium van, az egyik akvárium az Al Mahara étteremet veszi körül.

 Belsejében egy 180 méter magasságú belső átrium található. Az épület 56 emeletén kétszintes lakosztályok találhatók. Méretüket jól mutatja, hogy a legkisebb lakosztálya is 170 négyzetméter alapterületű. A vendégei általában a különböző királyi családok és vagyonos politikai és gazdasági személyiségekből tevődik össze. A szálloda 18. emeletén lévő fényűző Talise fürdő150 méterrel az Arab-öböl felett húzódik. Az épület új részlegét, a The Terrace részt a közelmúltban adták át, ahol medencék és napozóterasz és bárok működnek.

Burj Al Arab

Az épület legkülönlegesebb műszaki megoldása a Jumeirah terasz, ahol egy sósvízű végtelenített medence és vízi bárral rendelkező édesvízi medence is elkápráztatja a vendégeket. A medencék partját hófehér Szaúd-Arábiából származó homok borítja. A kényelemről 32 légkondicionált luxus cabana, és pezsgőfürdők gondoskodnak. A látványos terasz 100 méterrel húzódik az Arab-öbölre, valamint a Scape étterem és társalgó a nem szálloda vendégek számára is nyitva ál.

A Burj Al Arab fotózásához ideális helyszín a közelben található Sunset Beachként ismert strand, amely Dubai egyik legnépszerűbb ingyenes strandja.

Ez is érdekelhet