Dubai vásárlás

A Dubai városnézés fontos eleme a lenyűgöző bevásárlóközpontok felkeresése, hiszen jóval többet kínálnak, mint vásárlást, vagy étkezést. A Dubai Mall a világ egyik legnagyobb bevásárlóközpontja, itt található a Dubai Akvárium, és a Víz alatti állatkert. A Mall of the Emirates ad otthont a Ski Dubainak. A Dubai Hills Mall bevásárlóközpontban pedig egy beltéri hullámvasút és kalandpark is található.

Legjobb bevásárlóközpontok Dubaiban

A Dubaiban található giga bevásárlóközpontok a vásárlási élményt értékelik át, nem csak szórakozást nyújtanak, hanem életmódközpont funkcióval rendelkeznek. Ezek a légkondicionált létesítmények a helyi lakosok számára is a közösségi élet, és felhőtlen szórakozás színterei.

Dubai Mall

A Dubaiba látogatók elsődleges úti célja a Dubai Mall, amely Dubai legjobb és legnagyobb bevásárlóközpontja, a lenyűgöző Burj Khalifa mellett található. A bevásárlóközpontban legnagyobb világmárkák üzletei találhatók meg. A több mint ezer üzlet mellett rengeteg szórakozást kínál, a legnépszerűbb a Dubai Aquarium & Underwater Zoo, amely az egyik legfelkapottabb turista attrakció Dubaiban, de rendelkezik egy olimpiai méretű jégpályával is. A Dubai Mall nagy előnye, hogy a belváros minden tevékenységéhez közel van. Különleges látnivalója még a Dubai Mall Metro Link gyaloghíd, amelyen keresztül könnyen megközelíthető a Burj Khalifa/Dubai Mall metróállomástól.

Mall of the Emirates (MOE)

Az Al Barsha negyedben található Mall of the Emirates szintén a leglátogatottabb turista attrakciók egyike, ahol több mint 600 üzlet, és 100 kávézó és étterem található. Népszerű látnivalója a Ski Dubai fedett síaréna, amely az Emírségek első fedett síközpontja, valamint a Magic Planet családi szórakoztató központ, és a Dreamscape VR élmény. A Mall of the Emirates az egyik legjobb családbarát létesítmény, előnye, hogy metróval is könnyen megközelíthető.

Dubai Festival City Mall (DFC)

Az üzletközpont a Dubai Festival Cityben, a Dubai Creek közelében található, több mint 400 luxus (nemzetközi és helyi) üzlettel rendelkezik. Igen kedvelt az esti órákban zajló lézershowja miatt, és az épületből fantasztikus kilátás nyílik a Dubai Creekre. A déli öblében áll a környék legfelkapottabb látnivalója a 40 m magas, 30 kabinból álló Fesztiválkerék. Az Imagine nevű táncoló szökőkútja, és környéke mindig benépesül a Dubai bevásárló fesztiválok idején. A bevásárlóközpontból lehetőség van a hagyományos Abra-túrára (Dhow Rides) a Creek mentén.

Dubai Hills Mall

A Dubai Hills Mall az Emaar fejlesztése, több mint 650 üzlettel rendelkezik. A bevásárlóközpont első emeletén található az Adventure Park, valamint a földszinten egy rekordot döntő beltéri hullámvasút a Storm Coaster. Habár metróval közvetlenül még nem, de az infrastrukturális fejlesztések miatt autóval könnyen megközelíthető, legközelebbi metróállomás a Mall of the Emirates.

Meydan One Mall

A 2022 végén megnyíló Meydan One Mall területe 550 üzletnek ad otthont, ezenkívül a Luxury Plaza Hotel***** is várja a vendégeket. A látogatók egy táncoló szökőkút látványát élvezhetik, itt lesz Dubai legnagyobb fedett sípályája, és egy 8,2 km-es Kristálylagúnában (Crystal Lagoon) kapcsolódhatnak ki, amely a vízisportokon kívül egy 500 m hosszú homokos partszakasszal is rendelkezik. A Grand Civic Arena a másik kiemelt látnivalója, amely harmincezer vendég befogadására képes többcélú aréna lesz. A létesítmény a Meydan One Mall Roadon lesz elérhető.

Ez is érdekelhet