burj al arab hotel

A Burj Al Arab Dubai ikonikus luxusszállodája, a világ legmagasabb hotelépületei közé tartozik. Elsősorban 5 csillagos szállodaként funkcionál, emellett konferenciáknak is helyet ad. A látványos arab vitorla formájú épület a tengerpart közelében található, ahonnan teljes körpanoráma tárul az Arab-öbölre.

A Burj Al Arab a Jumeirah városrészben egy mesterséges szigetre épült, 1999 végén adták át. Egészen 2009-ig a világ legmagasabb szállodaépületeként volt ismert. A Burj Al Arab árbocot  szimbolizáló tornya  321 méter magas.

A luxus lakosztályai modern arab stílusúak. A hotel egyéb részeit, például az éttermeit bárki látogathatja. Népszerű a tenger felett 200 méter magasságban lévő Al Muntaha étterme és az akváriummal határolt az Al Mahara étterme.

A hotel 56 emeletén kétszintes hotel lakosztályok találhatók, és a legkisebb is 170 négyzetméter alapterületű. A szálloda 18. emeletén lévő fényűző Talise gyógyfürdő az Arab-öböl felett 150 méterre található, és páratlan kilátást nyújt.

Az új részlegét a The Terrace részt a közelmúltban adták át, ahol medencék és napozóterasz és bárok várják a vendégeket.

Burj Al Arab Hotel

A Jumeirah terasz az épület legkülönlegesebb műszaki látnivalója, ahol egy sósvízű végtelenített medence és vízi bárral rendelkező édesvízi medence is található. A medencék partját hófehér Szaúd-Arábiából származó homok borítja. Ezenkívül 32 légkondicionált luxus cabanával, és pezsgőfürdőkkel van ellátva. A terasz 100 méterrel húzódik az Arab-öbölre, valamint a Scape étterem és társalgót a nem szálloda vendégek is igénybe vehetik.

Érdekességek a Burj Al Arab Hotelről

A hotel pehelypaplanjai a legfinomabb és legritkább luxust képviselik, a töltésére izlandi fenyőkacsa tollat használnak. 17 típusú párna közül választhatnak a vendégek.

A belső tereihez 24 karátos aranyat használtak fel 1790 négyzetméteren.

Burj Al Arab Hotel Dubai

Itt található a világ legnagyobb Swarovski kristálymennyezete.

A szálloda falaihoz és padlózatához 24 ezer négyzetméter Statuario márványt használtak fel, amelyet például Michelangelo használt a leghíresebb szobraihoz.

Ez is érdekelhet