Dubai aranypiac

Egy dubaji utazás nem lehet teljes a híres Arany Souk, az emírség egyik legrégebbi és leglenyűgözőbb hagyományos piacának meglátogatása nélkül. Akár csak nézelődik, akár valóban a legkisebb mennyiségű drága aranyra vadászik, sétáljon végig a csillogó bazárban, ahol a világ minden tájáról származó, különböző karátokkal kidolgozott mintákat talál.

Mire számíthat az Aranybazárban

A piaci bódék hosszú soraiban számtalan autentikus és szemet gyönyörködtető termék látható – sosem tudhatod, mikor fedezel fel valami különlegeset magadnak és szeretteidnek. Minden árucikket gondosan ellenőriz a dubaji kormány, hogy biztosítsa az Ön által kapott minőség eredetiségét.

Biztos lehet benne, hogy a vásárlások valódiak lesznek. Az aranyon kívül keressen gyémántberakásos díszeket, gyöngysorokat, platinát és ezüstöt. A kiskereskedők több mint hajlandóak alkut kötni, feltéve, hogy tisztességes árat kínálnak. Az aranyszuk a Dubai Creek Deira felőli oldalán található, csak egy rövid sétára a többi nyüzsgő szukktól és abra-állomástól.

Vásárolhatnak-e aranyat a turisták Dubaiban?

Aranyat vásárolni Dubajban nagyon egyszerű. Sok turista keresi fel a Deira városában található Gold Soukot, ahol rengeteg árus árul aranyat és más nemesfémeket. Meglátogathatja az Arany- és Gyémántparkot is, vagy kipróbálhatja a híres aranyautomaták egyikét, amelyek bizonyos helyszíneken elérhetők.

Előre kell foglalni a Dubai aranypiac meglátogatásához?

A Dubai Aranypiac látogatásához nem szükséges előzetes foglalás. Nyitva van és teljesen ingyenes. Az arany és más áruk áráról várhatóan alkudozni (alkudozni vagy tárgyalni) kell, mivel az árak nincsenek rögzítve. Az is hasznos, ha van készpénze.

Aranypiac nyitvatartás

A Dubai Aranypiac péntek kivételével minden nap 9.30-tól 21.30-ig tart nyitva. Felhívjuk figyelmét, hogy nyáron a délutáni órákban vagy a hűvösebb esti órákban nagyobb lehet a forgalom. Péntekenként a souk 16:00 és 21:30 között üzemel.

Milyen látnivalók vannak a közelben?

A Dubai Gold Souk az egyik legnépszerűbb látnivaló a régi Dubaj szívében. A közelben számos látnivaló található, többek között az Al Fahidi történelmi negyed, a Textil Souk, a Shindagha történelmi negyed és a Bur Dubai Nagymecset. A terület viszonylag közel van a népszerű Al Seef negyedhez is.

Milyen parkolási lehetőségek vannak az Aranypiac területén?

Az Aranypiac látogatói számára számos parkolási lehetőség áll rendelkezésre, köztük a 24 órán át nyitva tartó Souk parkolóház. A Souk mellett RTA fizetős parkolóhelyek is vannak, amelyek vasárnap és a legtöbb ünnepnapon ingyenesek.

Ez is érdekelhet