Kategória: Dubai Utazás

Jumeriah-mecset-dubai

Dubai legszebb mecsetei

Dubai Utazás

Dubaiban nem csak felhőkarcolók és rekord méretű szórakozató látványosságok találhatók, gyönyörű mecsetekben is bővelkedik. A legszebb mecsetek közé tartozik a Jumeriah, amely Dubai legtöbbet fotózott mecsete, az Al Salam, vagy a Nagymecset Bur Dubai. A látogatók mecseteket látogatva a meggyőződhetnek az emírség gazdag iszlám örökségéről.

Dubai Látnivalók

Dubai Látnivalók

Dubai Utazás

Dubai napjaink vezető turisztikai célpontja, futurisztikus építményeivel látogatók millióit vonzza. A látképét meghatározó építmények mellett luxus szállodáiról és bevásárlóközpontjairól nevezetes. A városban olyan világhírű látványosságok találhatók, amelyek a családos nyaralók körében is népszerűvé teszik. A város a mérnöki bravúr csúcsteljesítménye, pazar infrastruktúrája ötvözi az arab hagyományokat a legmodernebb technikai vívmányokkal. Emellett felejthetetlen kalandtevékenységekre, sivatagi szafarikra ….  Read More

Dubai Canal

Dubai Canal

Dubai Utazás

A Dubai- csatorna csak a közelmúltban 2016-ban került átadásra, viszont azóta Dubai egyik legnépszerűbb látványossága. Az ember alkotta csatorna az Emirátusok egyik legegzotikusabb projektje, egyben innovatív mérnöki teljesítményként kiválóan szemlélteti az emirátus elkötelezettségét.

burj khalifa

Burj Khalifa

Dubai Utazás

A Burj Khalifa Dubai legfontosabb szimbóluma, jelenleg a világ legmagasabb épülete a 828 méteres magasságával és a 163 emeletével. Az épület Downtown városrész közepén magasodik, az óvárostól nyolc kilométerre, és a város bármely pontjáról kiválóan látható.

palm jumeirah

Palm Jumeirah

Dubai Utazás

A Palm Jumeirah egy pálmafát formázó mesterséges szigetcsoport, amely az Egyesült Arab Emírségek egyik legjelentősebb idegenforgalmi projektje. Dubaiban számos innovatív építészeti projekt valósult meg, amelyek turisták tömegeit vonzzák. A mesterséges szigetek is ilyen népszerű projektek, a Palm Jebel Ali, a Palm Jumeirah, és a Palm Deira, valamint a The Universe, amelyek építés alatt állnak.

Dubai Mall

Dubai Mall

Dubai Utazás

A Dubai Mall a város egyik legnépszerűbb bevásárlóközpontja. A vásárlás élményén túl izgalmas kikapcsolódást nyújt az ide látogatóknak. Itt található a világhírű Dubai Aquarium &Underwater Zoo, amely a világ legnagyobb felfüggesztett akváriuma. Ezenkívül mozi komplexummal,  és jégpályával is rendelkezik.

dubai creek

Dubai Creek

Dubai Utazás

A Dubai Creek Dubai természetes vízparti területe, amely jelenleg 14 kilométer hosszú. Az óvárost osztja két részre, valamint a kereskedelmi kikötőt köti össze a sivataggal. Naponta több tízezer látogató keresi fel, egyik vezető turisztikai látnivaló Dubajban. A napjainkban is használt tradicionális kishajók az abrák jelenleg is itt kötnek ki.