dubai legoland

Dubai számtalan olyan vidámpark található, amelyek a világ legjobb szórakoztató parkjai közé tartoznak. A Dubai LEGOLAND egy olyan komplexum, amely kifejezetten 2-12 éves gyermekek számára készült, de a felnőttek számára is szórakoztató. A mellette található a LEGOLAND Water Park szintén LEGO tematikájú, összességében 60 féle izgalmas interaktív túrát kínálnak, ezért érdemes egy teljes napot rászánni.

A LEGOLAND Dubai látnivalói

A LEGOLAND Dubai Jebel Ali kerületében található, szemben az egyik új mesterséges szigettel, a Palm Jebel Alival. A Dubai Parks & Resort része, és számos beltéri és kültéri látnivalót, több mint 50 épületet foglal magába. Az interaktív LEGO modellek száma meghaladja a 15 ezret, amelyek 20 millió LEGO téglából állnak. Itt található a Közel-Kelet legnagyobb LEGO üzlete a The BIG Shop. A szabadtéri részen árnyékos területek biztosítják a kellemes időtöltést.

LEGOLAND Dubai

Hat tematikus országból áll, melyekben 40 féle LEGO-témájú túra közül lehet választani. A legnépszerűbb túrák a LEGOLAND Dubai területén:

 • Tengeralattjáró kaland
 • LEGO Studios 4D
 • Építők Céhe
 • MINILAND
 • Építsd és teszteld
 • Rendőr főkapitányság
 • Gyárlátogatás
 • LEGO MINDSTORMS robotika

A LEGOLAND Dubai tematikus zónái

LEGO City

A LEGO Cityben a gyerekek tanulhatnak repülni, vezetni, vagy akár tüzet oltani, és végül a saját névre szóló LEGO jogosítványukat is haza vihetik emlékbe. Emellett komplett tengeri kikötőt, rendőrkapitányságot is találnak, de hajóskapitányként is kipróbálhatják magukat.

Adventure

A Kaland zóna attrakciója egyik a 15 méter magas gigantikus LEGO bogár, a Beetle Bounce, vagy a Fáraó bosszúja játszótér, ahol több ezer habgolyóval lövöldözhetnek egymásra.

LEGO Kingdom

A LEGO Királyságban izgalmas utazás vár a Sárkány tanonca hullámvasúton. Az adrenalin rajongók számára kihagyhatatlan attrakció a Merlin témájú nagy sebességű körhinta is.

 Create

A legizgalmasabb túrákat a Képzelet zónája nyújtja, saját LEGO autót építhetnek, amelyet tesztvezetésen is ki lehet próbálni. A kisebbek rajonganak a DUPLO Expressz vonatért, amely a legjobb gyermekbarát túrája a LEGOLAND-nak.

LEGO Factory

Akit érdekelnek a LEGO elemek gyártásának titkai, az feltétlenül keresse fel a Gyár részleget. Ráadásként ingyenesen megkapják a gyerekek a saját gyártású LEGO kockáikat.

MINILAND

A MINILAND az egyik legnépszerűbb látványosság, amely mérnöki csoda is egyben: a Miniland Dome egy 100 méter átmérőjű, 25 méter magas légkondicionált alumínium váz belsejében található, ahol a Közel-Kelet ikonikus tereptárgyainak élethű mását készítették el LEGO téglákból. A Burj Khalifa mása 17 méter magas, és egyben a világ legmagasabb LEGO szerkezete. De látványos elem a Zayed sejk nagy mecset, a Dubai Repülőtér, és az Emirates Towers is.

LEGOLAND Water Park

A LEGOLAND Water Park 20 csúszdájával és számos vízi látványosságával a legfelkapottabb víziparkok közé tartozik Dubaiban. Legnépszerűbb túrái és látnivalói, amely bárki számára biztonsággal látogatható:

 • DUPLO Splash Safari állatmedence
 • LEGO hullámmedence
 • Építs egy tutajt
 • Építs egy hajót
 • DUPLO hullámmedence

LEGOLAND Dubai

Megközelítése

A Dubai Parks & Resort Jebel Ali déli részén Abu Dhabi irányában, a Sheikh Zayed úton található. Tömegközlekedéssel az RTA buszjáratokkal az Ibn Battuta metrómegállótól érhető el.

Nyitvatartás

A LEGOLAND Dubai egész évben nyitva tart.

Jegyvásárlás

A belépőjegyek megvásárolhatók a jegypénztárnál, valamint online a www.legoland.com/dubai/

 oldalon.

A LEGOLAND Dubai és a LEGOLAND vízipark két különböző park, de kedvezményes kombinált belépő vásárolható. A három év alatti gyermekek számára mindkét létesítmény ingyenes. A 13 év alatti gyermekek csak 18 év feletti felnőtt kíséretében léphetnek be a parkok területére.

Ez is érdekelhet

Dubai Látnivalók – Top 20 látnivaló Dubajban és környékén

Ez is érdekelhet