A Dubai Parks and Resort egy integrált vidámpark, amely négy parkot foglal magába, a Motiongate Parkot, a Bollywood Parkot, a LEGOLAND Dubait, és a LEGOLAND Waterparkot, így összességében a Közel-Kelet legnagyobb, több témát is tartalmazó vidámparkja. A Dubai Parks & Resort újabb attrakciója a Riverland Dubai, amely tematikus és szórakoztatóközpont, amely ingyenesen látogatható.

Dubai Parks Resort

Dubai Parks & Resort (DPR) látnivalói

Dubai Parks & Resort több mint 25 km2-en terül el. Egyik vidámparkból a másikig nagyjából 5-10 perces sétával lehet eljutni. A legtöbb túrát saját tempóban lehet bejárni, és minden látnivaló a parkzárás előtt fél órával zár. A Dubai Parks and Resort látnivalóinak felfedezéséhez nagyjából 8 óra szükséges. A LEGOLAND Dubai, és a LEGOLAND Waterpark ideális program az egészen kicsi és nagyobb gyermekkel érkező családok számára, és 2-12 éves korú gyermekek számára nyújt LEGO témájú kalandokat, interaktív túrát.

LEGOLAND Waterpark

LEGOLAND Waterpark nevezetes abból a szempontból, hogy az egyetlen vízipark az Egyesült Arab Emírségekben, amelyet 2-12 éves korú gyerekek, és a családjaik szórakoztatására alkottak meg. A létesítményben több mint 20 vízicsúszda, és attrakció található – saját LEGO tutaj építhető puha kockákból, van Lusta folyó, Csobbanó szafari a vízijátszótéren, Duplatestű csúszdák, és szórakoztató interaktív játszótér (Joker Soaker).

LEGOLAND Water Park

LEGOLAND Dubai

LEGOLAND Dubai kedvelt attrakciói a LEGO Factory, a LEGO City. Vagy a Miniland, amely a Park kedvence: az interaktív területen húsz millió kockából felépített Dubait, és a Közel-Kelet ikonikus tereptárgyait lehet megcsodálni.

dubai legoland

 

Motiongate

A Motiongate kötelező látnivaló a filmrajongók számára. A parkot Hollywood három legsikeresebb és legnagyobb mozgóképstúdiói inspirálták, és az izgalmas vidámpark a közelmúlt legsikeresebb filmjein alapuló látnivalókat és epikus túrákat kínál (például Törpfalva, a Columbia Pictures – Szellemirtók, a DreamWorks világa – Shrek, Kung Fu Panda Akadémia, vagy a Lionsgate világa – Panem, Capitol Bullet Train, John Wick. A Studio Central pedig Hollywood aranykorába repít vissza.

A Motiongate beltéri és kültéri zónákat és változatos tevékenységeket – filmvetítést, élő előadásokat, a karakterekkel való találkozást kínál, valamint tematikus területen izgalmas mozgás szimulátorok és hullámvasutak próbálhatók ki. Habár a kicsik számára is izgalmas, és számukra játszótér is található, a Motiongate főként az idősebbek számára ideális, akik kapcsolatba léphetnek kedvenc szereplőikkel, és a bemutatott filmes témák is jobban érdekli őket.

motiongate dubai

Bollywood Parks

A Bollywood Parks a világ első ilyen témájú parkja, a hat zónában lévő attrakciókat a legnagyobb indiai kasszasikerek ihlették. Nevezetes látnivalója a Rajmahal Színház, amely a világhírű Tadzs Mahal mása. A Bollywood Boulevardon indiai hangulatú kávéházak és éttermek is találhatók és élő szórakozató műsorok, és számtalan látványos musical tekinthető meg.

Dubai Parks Resort Bollywood Parks dubai

Egyéb látnivalók

A Dubai Parks & Resort új attrakciója a Riverland Dubai. A folyó mentén négy különböző zóna található, amelyek bepillantást engednek a múlt nagyszerű korszakaiba (félsziget, a Broadwalk az 1950-es évek Amerikája, egy 1600-as évekbeli francia falu, és az India Gate. Újdonság a Dino Mania. A dínótalálkozások program péntek-vasárnap között tekinthető meg, ahol hatalmas T-Rex és Brachiosaurus nyújt izgalmas élményt az egész családnak.

Online jegyvásárlás

Riverland Dubai

Dubai Parks & Resort megközelítése

Dubai, Sheikh Zayed Road – szemben a Palm Jebel Ali-val található.

Web: dubaiparksandresorts.com

További utazási ötletek
Piacenza látnivalók
Düsseldorf

Ez is érdekelhet