Aquaventure Dubai

Az Aquaventure a világ legjobb aquaparkjainak egyike, az Atlantis the Palm komplexum része. Összesen 105 csúszdával rendelkezik, legfélelmetesebb a The Leap of Faith. Újdonság a Trident Tower, amely az Aquaventure legmagasabb tornya, vagy az exkluzív Splasher, a világ legnagyobb gyerekzónája. Mivel a park hatalmas és rengeteg látnivalóval rendelkezik, legalább 4-5 órás tartózkodással kell kalkulálni.

Az Aquaventure az emírségek egyik legismertebb és legfelkapottabb látnivalója, rekordokat döntögető attrakcióknak és csúszdáknak ad otthont. Ugyanakkor Dubai egyik legkülönlegesebb helyszínen fekszik, Palm Jumeirah külső félholdján található.

Az Aquaventure legjobb látnivalói

Az Aquaventure a gigantikus méretű Atlantis the Palm komplexum része, amely 42 hektáron terül el. Maga a vízipark 22,5 hektárt foglal el és a szállodához hasonlóan mesebeli stílusban épült. Három tematikus toronnyal rendelkezik, és vízicsúszdái a világ TOP legjobbjai között szerepel. 50 csúszdájával új Guinness-rekordot állított fel, és méltán kedvelt a különböző korosztályok körében, hiszen nemcsak a gyerekes családokat, hanem az adrenalin függő idősebbeket is egyaránt szórakoztatja. A biztonságról, és zavartalan pihenésről 500 vízimentősből álló csapat gondoskodik, hogy a vendégek minél tökéletesebben élvezhessék a rendkívüli rekordélményeket.

Aquaventure Dubai csúszdák

Aquaventure Beach

Az Aquaventure jóval több, mint egy vízipark, hiszen egy 1 km hosszú privát stranddal is rendelkezik – egyedüliként Dubaiban. A part fehérhomokos, a víz gyönyörű türkiz árnyalatú, és pazar panoráma nyílik Dubai nevezetességeire.

Az Aquaventure csúszdái

Összességében több mint 105 csúszda és túra közül lehet választani. 2021-ben további egyharmaddal nőtt a területe, és 28 új csúszdával egészült ki, amelyekre gigantikus sebesség, epikus magasság és kanyarok jellemzőek. A túrák alkalmasak egyénileg és csoportosan, barátokkal és a családdal egyaránt. A legjobb csúszdák közül néhány a következő:

Csoportos túrák

Shockwave: a világ leghosszabb családi vízi alátétje, egyesíti az erőt, a raftingos kalandot és a sebességet, a Trident toronynál található.

Odyssey of Terror: a világ legmagasabb vízicsúszdája a szabadesés élményével, a Trident toronynál található.

Aquaconda: a világ legjobb csöves csúszdája, a régi kedvencek egyike, amely kíméletlenül katapultálja a versenyzőket. A Poszeidón tornyánál található, több mint 9 m széles 4,6 m-es dőlésű, 25 m magas, 35 km/h-s sebességgel vezet egy sötét szerpentines alagúton keresztül. Legalább 107 cm-es testmagasság szükséges.

 Poseidon’s Revenge: a Poszeidón bosszúja csúszdán 60 km/h-s sebességgel lehet a mélybe száguldani egy kapszulában. A Poszeidón tornyánál található, legalább 120 cm-es testmagasság szükséges.

Zoomerango: az adrenalin szerelmeseinek, mega-drop zuhanórepülés hatalmas függőleges zuhanással egy 14 m magas függőleges fallal, amely a súlytalanság érzetét kelti. A Poszeidón tornyánál található, legalább 107 cm-es testmagasság szükséges.

Aquaventure Dubaj

Testcsúszdák

The Leap of Faith: a legizgalmasabb és legfélelmetesebb túra, a Neptun tornyánál található, amely egy 9 emeletes épület magasságának felel meg. Szinte egy függőleges zuhanás, szabadesés élményét nyújtja egy átlátszó csúszdán. Átvezet a park központi lagúnáján, amelyben a cápák és a ráják úszkálnak.

Blackout: The Leap of Faith ijesztőbb testvéreként emlegetik.

Trident Tower: a közelmúlt újdonsága, az Aquaventure legmagasabb tornya, összesen 12 új csúszdával rendelkezik, legalább 120 cm-es testmagasság szükséges.

Egyéb látnivalók

Folyami túrák

Az Aquaventure Rivers különleges folyami túrái a Raging Rapids, és a River Rapids, amely a régió leghosszabb folyója – 1,6 km hosszú, és a hagyományos lusta folyó élményt adrenalinnal kombinálja.

Immortal Falls

Dubai első sziklaugrás élménye, a sziklaugrás csak jó úszóknak ajánlott

Splasher Kid’s Play Area

A Splasher játszótér is az újdonságok egyike, kifejezetten 120 cm-nél alacsonyabb gyerekek számára alakították ki, és érdekessége, hogy a világ legnagyobb gyerekzónája. 16 attrakcióval rendelkezik, gyerek rally versenyautó, tornádó csúszda stb, és a vízipark legnépszerűbb csúszdáinak kicsinyekre szabott másolata is megtalálhatók.

Surf’s Up

Az Aquaventure belépő korlátlan hozzáférést biztosít a zónához.

Aquaventure Dubai

Kedvezmények

Az Atlantis The Palm vendégei számára (bizonyos foglalásokhoz) éjszakánként 1 napos ingyenes belépés is jár, – illetve a The Lost Chambers Aquariumba. Azok a szállodavendégek, akik Delfin-élményt vásárolnak kedvezményes jegyet, és 1 napos belépőt kapnak az Aquaventure Waterparkba.

Turisták számára érdemes a kedvezmény miatt megfontolni a Dubai Pass (Theme Parks Pass), vagy a Go City Dubai (Explorer, vagy All-Inclusive Pass) vásárlását.

Dubai Aquaventure belépőjegyek 30 063 Ft-tól (fejenként)

Megközelítés

Atlantis The Palm Crescent Road, Palm Jumeriah Dubai

Nyitvatartás

Hétfő-vasárnap között 09:30- 18:00 óra között

Az Aquaventure nyitvatartása változhat, például nyáron, vagy Ramadán idején eltérőek lehetnek, ezért indulás előtt ajánlott a park hivatalos oldalán ellenőrizni.

Jegyárak

Az alap napi jegy ára felnőtteknek: 299 AED

120 cm-nél alacsonyabb gyermekeknek: 249 AED

2 éves kor alatt az Aquaventure belépés ingyenes, 120 cm-es testmagasság felett a vendég már felnőttnek számít. Az árakat szezonálisan hirdetik, amely azt jelenti, hogy iskolai szünetek idején csúcsszezonban az árak magasabbak lehetnek. Törülköző (35 AED), és zárható szekrény (55 AED) bérelhető. Jegyek elővételben megvásárolhatók a következő weboldalon:

Dubai Aquaventure belépőjegyek 30 063 Ft-tól (fejenként)

Tipp

Mivel az Aquaventure igen felkapott, várakozásra, hosszas sorokra is érdemes felkészülni. Ezért javasolt a legfontosabb túrákkal indítani, mivel a hőség fokozódásával egyre kellemetlenebbé válhat a sorban állás. Egyes népszerű attrakcióknál (például a The Leap of Faith) esetlegesen 1 órás várakozásra is lehet számítani.

 A legjobb időpont a látogatásra a hétköznap, illetve a csúcsidőszakon kívüli hónapokban – decemberben és januárban téli szünet van az ottani iskolákban.

Az Aquaventure nyitvatartása változhat, ezért indulás előtt ajánlott a park hivatalos oldalán ellenőrizni.

A látogatás során lehetséges, hogy bizonyos túrák nem érhetők el, és a belépőjegy csak a bejutást garantálja.

Ez is érdekelhet