Kite Beach Dubai

A Kite Beach Dubai egyik legkedveltebb strandja, népszerű a vízisportok szerelmesei körében. Számtalan adrenalin sport próbálható ki, wakeboard, stand up paddle, és a kite-szörfösök paradicsoma. A közelében sétatávolságra található az ikonikus Burj Al Arab.

Kite Beach látnivalói

Dubaiban számos remek strand található, azonban egy részük szállodákhoz kapcsolódik, így csak a vendégeknek, vagy csak azok számára érhetők el, akik hajlandóak a busás belépőt megfizetni.  Szerencsére vannak ingyenes, illetve minimális díj ellenében látogatható strandok is, ilyen például Kite Beach, amely az egyik legnépszerűbb publikus strand Dubaiban.

A Kite Beach egy több mint 2 km hosszú tengerparti szakasz Jumeirah szomszédságában, a Tent Jumeirah étteremtől a Dubai Offshore Sailing Club-ig tart, remek kikapcsolódást nyújt a vízi sportok és strandok szerelmeseinek, és a gasztronómia iránt rajongók számára is. Egy érintetlen homokos terület, ahol számtalan kávézó, üzlet, játszótér és külön futópálya is található, népszerű a kajakosok kite-szörfösök körében. Mivel különösebb létesítményekkel nem rendelkezik, érdemes a nap és a hőség elleni védekezésre felkészülni, például napernyővel, naptejjel, és egyéb kényelmi felszereléssel, de a parton bérlésre is van lehetőség.

dubai kite beach

A Kite Beach látogatására legjobb időpont reggel 9-13 óra közötti időszak, ilyenkor a víz kristálytiszta, és kevésbé hullámzó. A látogatók túlnyomó többsége 14 óra után érkezik, ilyenkor a strand jóval zsúfoltabbá válik.

Sole Mio strandklub

Sole Mio strandklub területén lehetőség van napozóágyak és napernyők bérlésére, az ára személyenként és naponta 120 AED. A csomag tartalmaz napozóágyat, törülközőt, és napernyőt. Nem árt tudni, hogy a vízpart mentén az első sor ára magasabb, mint a többi.

Kite Beach nyitvatartás

Kite Beach egész nap nyitva tart, éjszaka is látogatható, azonban a Sole Mio Strandklub, a vízisport kölcsönzők, a wc-k, zuhanyzók és mosdók zárva tartanak, az éttermek is általában éjfélig tartanak nyitva.

Megközelítése

Kite Beach Umm Suqeim

Közvetlenül a Jumeirah Beach Road mellett található, bár metróállomás nincs a közelben, tömegközlekedéssel (buszokkal) könnyen megközelíthető.

dubai kite beach strand

Látnivalók a közelben

Nevezetes szállodák a közelben

  • Jumeriah Beach Hotel
  • Burj Al Arab
  • Roda Beach Resort
  • Metropolitan Hotel Dubai
  • Jumeriah Al Nasseem

Népszerű strandok a közelben

A Kite Beach-től a Jumeirah Beach csak 950 m-re található, így egy kellemes sétával megközelíthető. Másik nevezetes strand a Sunset Beach is közelben található (más néven Umm Suqeim Beach), amelynek hátterében a híres Burj Al Arab vitorlája áll, és emlékezetes fotót készíthetünk az ikonikus hotelről.

Ez is érdekelhet