Dubai Mall

A Dubai Mall a város egyik legnépszerűbb bevásárlóközpontja. A vásárlás élményén túl izgalmas kikapcsolódást nyújt az ide látogatóknak. Itt található a világhírű Dubai Aquarium &Underwater Zoo, amely a világ legnagyobb felfüggesztett akváriuma. Ezenkívül mozi komplexummal,  és jégpályával is rendelkezik.

A Dubai Mall Dubai központjában a Burj Khalifa mellett található. Évente több mint 80 millióan keresik fel. Nem csak bevásárló központ, hanem a modern szórakoztatás fellegvára. Több mint 1300 üzlettel rendelkezik, emellett világszínvonalú étkezési élményt, és a luxus vásárlás élményét nyújtja. Napjainkban a Közel-Kelet divat fővárosaként tartják számon. Elegáns kialakítású területe a The Soukh, amely ékszerüzletekkel, valamint hagyományos arab ruházati márkákat, kézműves termékeket árusító üzletek, valamint kávézók és éttermek hatalmas választékával kápráztatja el a látogatókat.

Dubai Mall

Ötcsillagos prémium szállodái az Address Dubai Mall és az Address Boulevard, amelyek a Dubai Mall közelében találhatók. Az épületből a Dubai Metró közvetlenül érhető el a Link Bridge-n keresztül, amely egy hőmérséklet szabályzással ellátott üvegalagút összeköttetés. A rövid séta fantasztikus kilátást nyújt Downtown Dubaira.

A hatalmas épületben a gyermekkel érkezőknek sem kell aggódni, hiszen számos szórakoztató program köti le a gyermekek érdeklődést.

Dubai Aquarium &Underwater Zoo

Az akvárium és a víz alatti akvárium Dubai egyik leglátogatottabb beltéri attrakciója, a Dubai Mall földszintjén található, a tenger élővilágát lehet testközelből megcsodálni.

KidZania

Rendkívül népszerű a hétezer négyzetméter területen lévő interaktív, és oktató terület, amely egy város élethű másaként lett megalkotva a 4-14 éves korosztály számára. A KidZania területén a szülők biztonságban hagyhatják ott gyermeküket, amíg a vásárlást bonyolítják.

Goal

A Dubai Mall 2. emeletén focizni is lehet, a beltéri futballpálya kiváló szórakozást biztosít az 5-15 évesek számára.

Dubai Dino

Az egyik legérdekesebb látványosság a The Soukh szívében található, a kiállított Diplodocus longus fajhoz tartozó csontváz az eredeti dínó csontjainak 90 százalékából áll, amely igen ritka.

Cadooble

A helyiek által is preferált foglalkoztató központ izgalmas tevékenységekkel szórakoztatja a gyermekeket, míg szüleik a különböző üzleteket járják.

Dubai Mall

Látnivalók a Dubai Mallban és a közvetlen közelében

Dubai Fountain

Érdemes megcsodálni a világ legnagyobb koreográfiával ellátott szökőkút rendszerét. A látványos program megtekintésére kiváló a Dubai Mall, a bevásárlóközpont számos pontjáról, és étterem szabadtéri ülőhelyekből is megtekinthető a táncoló szökőkút elragadó látványossága.

Jégpálya

A Dubai Mall olimpiai méretű jégpályája felnőttek és gyermek számára is kedvelt tevékenységek közé tartozik.

Emirates A380 szimulátor

A szimulátor segítségével bárki pilótának érezheti magát, az ikonikus repülőgéppel 12 forgalmas repülőtér közül lehet választani.

VR Park

Az újonnan megnyílt VR Park interaktív élménye különböző kibővített valóság élményeket kínál minden korosztály számára: Dubai Drone, vagy ApeX, vagy akár a John Wick élmény garantáltan emlékezetessé teszi a Dubai Mallban töltött időt.

A Dubai Mall különleges zenei eseményeknek, fesztiváloknak, valamint divatbemutatóknak ad otthont. Itt kerül megrendezésre a híres téli Dubai Shopping Festival, DSF (januártól- februárig), valamint a Dubai Summer Surprises Festival, DSS (júliustól- augusztusig).

Dubai Mall

Megközelítés

A Dubai Mall egyszerűen megközelíthető a Dubai Metró segítségével, Burj Khalifa/Dubai Mall megállónál, majd egy rövid sétára a Metro Link Bridge-től.

Nyitvatartás

Csütörtök-szombat: 10:00-24:00

Vasárnap-szerda: 10:00-23:00 óra között tart nyitva.

További látnivalók Dubajban

Dubai Látnivalók – Top 20 látnivaló Dubajban és környékén

Ez is érdekelhet