dubai fountain

A Dubai Fountain az egyik legkedveltebb látnivaló, naponta több ezren látogatják, különösen naplementekor nyújt csodálatos látványt. Új látnivaló a Dubai Fountain Boardwalk, amely egy úszó platform, és alig 9 méterre van a szökőkúttól.

A Dubai Fountain látnivalói

Ez a lenyűgöző táncoló szökőkút a világ legnagyobb megkoreografált szökőkút rendszere, a becslések szerint az építése 800 millió AED volt. Közvetlenül a harminc hektáros Burj Lake-nél található a Dubai Mall és a Souk Al Bahar között. A szökőkút hossza 2 futballpályának felel meg, és hihetetlen magasságba (50 emelet magasba) löveli fel a vizet. A tó sétányán számtalan étterem található, ahonnan tökéletes kilátás nyílik a produkcióra. Maga a látnivaló ingyenes, és a tó környezetében lévő területekről is jól látható.

Nyitvatartás

Az előadások 17:45-23:30 között fél óránként zajlanak, és maximum 5 percig tartanak.

Egyéb látnivalók

Dubai Fountain Lake Ride

Érdemes benevezni egy tótúrára egy hagyományos abra fedélzetén a Burj-tavon, miközben élvezhető a lélegzetelállító látvány, és a pompás zene. A Dubai Fountain Lake Ride 17:45-kor indul, az utolsó hajó pedig zárás előtt fél órával, az ára 65 AED.

Dubai Fountain Boardwalk

Ez egy úszó platform 272 m hosszú, amely a Dubai Fountain belsejében a szökőkutaktól csak 9 m-re található. A látogatók vagy a sétányról, vagy a Burj Parkból indulnak, az ára 15 AED.

Ez is érdekelhet