dubai repülőtér

A Dubaiba az Emirates járataival utazók a Dubai Nemzetközi Repülőtérre (DXB), a fapados járatokkal utazók pedig az Al Maktoum Nemzetközi Repülőtérre (DWC) érkeznek meg. Míg a DXB repülőtér a városközponttól 15 kilométer távolságra, addig a DWC repülőtér Jebel Aliban, Dubaitól 35 kilométerre található.

Tudnivalók és érdekességek a Dubai Nemzetközi Repülőtérről

A Dubai Nemzetközi Repülőtér (DXB)egyike a világ legforgalmasabb repülőtereinek. Dubait a legek városaként szokták emlegetni, a különlegessége és modernsége a repülőtér nyújtotta kényelmi szolgáltatások terén is megmutatkozik. A három hatalmas terminállal rendelkező repülőtér számos olyan szolgáltatással rendelkezik, amely a tranzit utasok számára élvezetessé teszik a várakozást: wellness kezelések, alvókapszulában való pihenés egyaránt igénybe vehető. A hatalmas épületkomplexumon belül pálmafás sétányok vezetnek következő járat illetve a város irányába. A terminálok között gyalogosan, vonattal és busszal lehet kényelmesen közlekedni.

A családos utazók számára kényelmes babaszobák állnak rendelkezésre. Mindegyik terminálon kényelmes jól szellőző dohányzó helyiségek vannak kialakítva, a valutaváltók is az összes terminálon könnyen elérhetők. A muzulmán hívők számára az egész repülőtéren és még a parkolókban is imahelyek, és tisztálkodó szobák találhatók.

Az Emirates repülőjáratai 3-as terminál A, B, C kapujától indulnak és érkeznek meg a világ bármely tájáról. Az összes egyéb légitársaság járatai a 2-es, vagy a 3-as terminálról közlekednek.

Étkezés és vásárlás a vámmentes üzletekben

A repülőtér mindhárom terminálján az utasok kényelmét ínyenc éttermek – több mint 135 kávézó és étterem működik-, és vámmentes üzletek biztosítják. A vásárlás szempontjából ideális feltételek állnak rendelkezésre: az Emirates 3-as Terminálján éjjel-nappal nyitva tartó vámmentes üzleteiben például a legjobb luxusmárkák karóra, bőrtáska és designer napszemüveg választéka kapható, de bőséges kínálat van helyi termékekből, csokoládéból, és aszalt gyümölcsből is.

Mialatt a vámmentes üzletek kínálatában keresgél, a poggyászok tárolására az 1. és a 3. terminálon akár 12 órás poggyászmegőrzés vehető igénybe, a mérettől függően a szolgáltatás ára 20-25 AED.

Prémium Társalgó – Emirates Business Class Lounge

Mindhárom terminálon megtalálható a Marhaba, amely nemcsak az üzleti osztályon utazók, hanem bárki által használható egy kisebb összegértért (társalgó jegy). A repülőtéri társalgókban az információs monitorok, ingyenes WIFI, magazinok, és még zuhanyzó is található.

Relaxálás a Zen kertben

A repülőtér Zen kertjeiben zöld fákkal körülvett halastavak partján kellemes feltöltődés biztosított a várakozás időtartamára.

Városnézés

A 9 órát tartó átszállások esetében a vendégeknek lehetősége van a szervezett, fél vagy akár egész napos városnéző szolgáltatások igénybevételére. Aki önállóan szeretné megismerni a nevezetességeket, annak kiváló lehetőséget nyújt a Dubai metró, hiszen két vonallal is rendelkezik az 1-es és a 3-as terminálon. A szerelvények 5 percenként indulnak, és olyan felkapott helyekre szállítanak, mint például a Burj Khalifa, a Dubai Mall, és a Jumeirah Lake Towers.

Alvás

Az összes terminál rendelkezik olyan termekkel, ahol aludni is lehet: alvókabinok, nagyobb duplakabinok, kihúzható ágyak gyermekek részére egyaránt megtalálhatók. De az 1-es terminálon hangszigetelt, ággyal, és TV-vel ellátott fülkék is bérelhetők.

Spa

A Dubai repülőtérről nem hiányozhat az innovatív és kényeztető Spa kezelés sem. 71 fürdővel, és masszázsszalonnal ellátott egység működik, ahol különböző masszázsok és testkezelések közül lehet válogatni.

Dubai International Airport Hotel

Az Emirates 3-as terminálján található a luxushotelben Health Club (fitneszterem), Timless Spa kényeztetés, és éjjel-nappal üzemelő étterem várja a hosszabb rövidebb időre megpihenő vendégeket.

Tudnivalók az Al Maktoum Nemzetközi Repülőtérről

Az Al Maktoum Nemzetközi Repülőtér (DWC) Dubai délnyugati részén Jebel Ali területén található. Jelenleg a repülőtérhez nem kapcsolódik metróvonal, az utasokat rendszeresen közlekedő autóbuszok (RTA) szállítják el az Ibn Batutta metróállomáshoz. Jó tudni, hogy személyenként 2 darab poggyász felvitele engedélyezett, amelyből az egyik kézipoggyász lehet.

A DWC létesítményei és szolgáltatásai

  • Vámmentes vásárlás
  • Étel és italárusító üzletek
  • 1 órás ingyenes WIFI hozzáférés
  • Banki szolgáltatások, pénzváltás
  • Autóbérlés
  • Orvosi központ
  • Marhaba szolgáltatások
  • Imahelyiségek
Ez is érdekelhet