Ha túlságosan elmerültél a sportfogadás folyamatosan fejlődő világában, vagy más időtöltésekkel voltál elfoglalva idén, akkor lehet, hogy lemaradtál néhány lenyűgöző divattrend megjelenéséről. De ne aggódj, mi gondoskodunk rólad! Ahogy a levelek aranyszínűvé válnak és a levegő csípős lesz, a divat is átesik a szezonális átalakuláson. Idén 2023 őszén a divatvilág vibrál, inspirációt merítve a múltból és a jövő reményeiből egyaránt. Merüljünk el azokban a színekben, textúrákban és stílusokban, amelyek ebben a szezonban újradefiniálják a ruhatáradat.

A szezon színpalettája

 • Misztikus bordó: Idén a bordó ikonikus módon visszatért. Ez a gazdag, intenzív árnyalat melegséget és luxust sugároz, így tökéletes őszi választás. Akár egy bordó kabátot, akár egy elegáns sálat választasz, ez a szín garantáltan felkelti a figyelmet.
 • Arany okkersárga: Az őszi levelekből merítve az ihletet, az arany okkersárga gyönyörűen magába foglalja az évszak lényegét. Nem csak a ruhákra korlátozódik – a táskáktól a cipőkig, ez a szín földies jelleget kölcsönöz minden öltözéknek.
 • Alkony kék: Ahogy az éjszakák hosszabbodnak, a kék a közelgő tél titokzatosságát ragadja meg. Ez a finom, mégis magával ragadó árnyalat sokoldalú, jól párosítható a világosabb őszi árnyalatokkal, és önmagában is figyelemfelkeltő.
 • Vintage Olive: A 70-es éveket idéző vintage olive a vaskos kötött ruháktól kezdve a szabott nadrágokig mindenben hódít. Ez a semleges, mégis feltűnő árnyalat kihagyhatatlan kiegészítője az őszi kollekciónak.

Stílusok és sziluettek

 • Retro újjáéledés: A 70-es és 80-as évek újra teljes erővel visszatérnek. Gondolj a széles szárú nadrágokra, a túlméretezett napszemüvegekre és a vaskos platform cipőkre. Ez a trend a merészség és a drámaiság felvállalásáról szól. Párosítsd modern kiegészítőkkel, hogy tökéletes egyensúlyt teremts az akkor és most között.
 • Réteges luxus: Elmúltak azok az idők, amikor a réteges öltözködés csak a melegen tartásról szólt. A 2023-as ősz a réteges megjelenésről szól, amely játszik a textúrával, a színekkel és a hosszal. Finom csipke egy masszív bőrdzseki alatt, vagy egy kivágott pulóver egy bő maxiruha felett, a kombinációk végtelenek és izgalmasak.
 • Tech ihlette öltözékek: Ahogy egyre közelebb kerülünk a futurisztikus jövőképhez, a ruháink is tükrözik ezt az átmenetet. A fényvisszaverő anyagok, a fémes felületek és a LED-ekkel felturbózott kiegészítők kerülnek előtérbe, a divat és a funkcionalitás keverékét teremtve.
 • Bohém rapszódia: A laza, áramló ruhák bonyolult mintákkal, rojtos táskák és tollas kiegészítők határozzák meg ezt a trendet. A bohém stílus gondtalan szelleméből merítve az ezt a trendet követő ruhák egyszerre kényelmesek és elegánsak.

Textúrák és minták

 • Merész kockák: Felejtsd el a finom és visszafogott mintákat – idén ősszel minden a nagy, merész kockás mintákról szól. Legyen szó ruháról, szoknyáról vagy blézerről, ez a minta figyelmet követel.
 • Bársonyos utazás: A bársony a maga plüss tapintásával és csillogásával tökéletes anyag a hűvösebb hónapokban. A 2023-as évben a bársonyt a ruháktól kezdve a cipőkön át a kiegészítőkig, például táskákig és kalapokig számos darabot láthatunk.
 • Absztrakt művészet: Divatban vannak a sétáló vászonra emlékeztető ruhák. A színfoltok, a látszólag véletlenszerű minták és a merész húzások már nem csak festményekre valók. Művészi hangulatot kölcsönöznek az őszi öltözködésnek.

Éppen ezért, azt mondhatjuk, hogy mintákból és színekből nincs hiány az őszi trendekben.

Ez is érdekelhet