Dubai Látnivalók

Dubai napjaink vezető turisztikai célpontja, futurisztikus építményeivel látogatók millióit vonzza. A látképét meghatározó építmények mellett luxus szállodáiról és bevásárlóközpontjairól nevezetes. A városban olyan világhírű látványosságok találhatók, amelyek a családos nyaralók körében is népszerűvé teszik. A város a mérnöki bravúr csúcsteljesítménye, pazar infrastruktúrája ötvözi az arab hagyományokat a legmodernebb technikai vívmányokkal. Emellett felejthetetlen kalandtevékenységekre, sivatagi szafarikra nyújt lehetőséget.

Dubai látnivalók:  ikonikus épületek

Dubai elsősorban luxus kivitelezésű futurisztikus felhőkarcolóiról lett világhírű, itt található építészeti szempontból a világ legtöbb „leg-je”, mint például a világ legmagasabb épülete, a világ leghíresebb mesterséges szigetei, vagy a világ legnagyobb bevásárlóközpontja, ahol még a világ legnagyobb felfüggesztett akváriuma is megcsodálható. Az építészeti remekek minden Dubaiba látogató turista első számú látnivalói közé tartoznak.

Burj Khalifa

A Burj Khalifa a világ legmagasabb épülete Dubai belvárosában magasodik. Dubai látképét meghatározó felhőkarcolók sorából kiemelkedik az arab motívumot ábrázoló sziluettjével. A lenyűgöző épület a város bármely pontjáról látható. A legtöbb toronyépülethez hasonlóan luxushotelként funkcionál, a Burj Khalifa épületében luxus apartmanok és irodák is egyaránt megtalálhatók. A 123. és a 124. emeletén lévő kilátó a Dubaiba látogatók egyik legnépszerűbb attrakciója.

Burj Khalifa Dubai

Burj Al Arab

A Burj Al Arab (magyarul az Arabok tornya) szintén Dubai ikonikus épülete, amelyet a világ egyetlen hétcsillagos hotelje jelzővel is illetnek. A vízpart közelében egy mesterséges szigetre építették, és egy dagadó arab vitorlát formáz. A luxushotel arab stílusú lakosztályaiban a világ magas rangú személyiségei és uralkodó családok vendégeskednek, azonban éttermei bárki számára látogathatók. Kedvelt fotótéma a turisták körében, a legjobb képek az épületről a közeli Sunset Beachről készíthetők.

Burj Al Arab Dubai

Palm Jumeirah

A pálmát formázó mesterséges sziget különösen a levegőből mutatja meg szépségét és egyediségét. A terület nevezetes luxusszállodáiról, és luxusvilláiról, a legimpozánsabb épülete a víz alatti lakosztályokkal rendelkező Atlantis the Palm Hotel. A hotel mellett található az Aquaventure Waterpark és a Lost Chambers víz alatti akvárium is, így Palm Jumeirah a gyermekes családok számára is népszerű úti cél.

Palm Jumeirah

Dubai Creek

Az egykori kereskedelmi víziút napjainkban a turizmus mellett a hajók kikötését és a kereskedelmet szolgálja. A környékén található a legtöbb múzeum, mecset, és piac, hagyományos halpiac, textilpiac, parfümpiac, fűszerpiac és az aranypiac. A Gold Souk a Dubai érkező turisták egyik legfelkapottabb úti célja. Nevezetes látnivaló az 1799-ben épült Al Fahidi erőd, amely Dubai legrégebbi épülete.

Dubai Creek

Dubai Marina

A Dubai Marina egy exkluzív mesterséges öböl Palm Jumeirah közelében, a partját luxus éttermek és sétányok, valamint felhőkarcolók határolják, kikötőjében luxus yachtok sorakoznak. Egyik leglátványosabb épülete a spirális Cayan-torony. Az exkluzív környék kedvelt célpontja a turistáknak, népszerű program a Dubai Marinából induló hajókázás, amelyre menetrend szerint közlekedő járatok, valamint bérelhető vízi járművek széles választéka áll rendelkezésre. A Dubai Marina Mall a népszerű bevásárlóközpontok közé tartozik.

Dubai Marina

Dubai Fountain

A Burj Khalifa, és a Dubai Mall közvetlen közelében található a világ legtökéletesebben megkomponált koreográfiájú szökőkútja. A menetrend szerint zajló fényjáték rendkívül sok látogatót vonzanak. A show megtekinthető közvetlen közelből, vagy például egy kellemes vacsora mellett a szomszédos Dubai Mall éttermének erre szolgáló részéből is.

Dubai Fountain

Dubai Miracle Garden

Évente több millióan keresik fel a Dubai Miracle Gardent, amelynek hatalmas területén 150 millió tő virág van elrendezve különböző installációk szerint. A különböző mesefigurákat, és minivárakat formázó kompozíciók a gyerekes családok kedvelt attrakciója és igen népszerű az új egysége is a Butterfly Garden, amely a világ legnagyobb pillangókertje.

Dubai Miracle Garden

Dubai Frame

A Zabeel Parkban lévő Dubai Frame a világ legmagasabb képkerete. Az óváros és a modern Dubai határán álló kilátó a tradicionális és a futurisztikus metropolisz arcát tárja a látogatók elé. A közelmúltban megnyílt üveg padlózatú nevezetesség egy-egy 150 méter magas torony, amelyet egy közel 100 méter hosszú híd köt össze. A közepéről 360 fokos panoráma nyílik Dubaira.

Dubai Frame

Dubai vásárlás – Bevásárlóközpontok Dubaiban

A Dubai városnézés kiemelt eseménye a világhírű óriás bevásárlóközpontok felkeresése, amelyek napjainkban átértékelik a vásárlási élményt, és életmódközpont funkciót is ellátnak. A légkondicionált létesítmények Dubai szerte a szórakozás és a közösségi élet egyik legfontosabb színterei.

Dubai Mall

Dubai legjobb és legnagyobb bevásárlóközpontja a Dubai Mall, amely a Burj Khalifa mellett található. A legnagyobb világmárkák képviseletik magukat. Az 1200 üzlet mellett rengeteg szórakozást kínál, a legnépszerűbb a Dubai Aquarium & Underwater Zoo, amely az egyik legfelkapottabb turista attrakció Dubaiban. Látványos elem még a Dubai Mall Metro Link gyaloghíd, amelyen keresztül a metró megállótól lehet közelekedni.

Dubai Mall

Mall of the Emirates (MOE)

A Mall of the Emirates a legjobb giga üzletközpontok közé tartozik, több mint 600 üzletnek valamint a Ski Dubai fedett síarénának is otthont ad. Hasonlóan a Dubai Mallhoz, a Mall of the Emirates is könnyen megközelíthető metróval.

Mall of the Emirates

Dubai Festival City Mall

Az üzletközpont a Dubai Creek közelében található, igen népszerű az esti órákban zajló fényjátéka miatt. Az Imagine nevű táncoló szökőkútja, és környéke a Dubai bevásárló fesztiválok idején mindig benépesül.

Dubai Festival City Mall

Mercato

Jumeirah városrészben található Dubai egyetlen olasz tematikájú üzletközpontja, amely nemcsak színvonalas választéka, de reneszánsz stílusú építészete miatt a helyi lakosok szívéhez is közel áll.

Mercato Dubai

Dubai tengerpartja

Habár Dubai főként az ultramodern építészeti remekeiről ismert, az ide érkezőket csodálatos természeti adottságai, mint a sivatag, és a tengerpart is elbűvöli. A hosszú fehérhomokos partszakaszon számtalan privát és bárki által ingyenesen használható strandot találni. A legismertebb strandok a Jumeirah Beachen vannak, ahol a népszerű motorizált és nem motorizált vízi sportoknak lehet hódolni, de a parton széleskörű szabadtéri tevékenységre, és kikapcsolódásra is nyílik lehetőség. A pálmafás tengerparti sétányán jobbnál jobb üzletek, éttermek és kávézók sorakoznak. Ugyanakkor az Egyesült Arab Emírségekben elsőként Dubai az első emirátus, ahol engedélyezett (egyes strandjain) az éjszakai fürdőzés.

Jumeirah Beach

Dubai attrakciók családosoknak

Dubai azon városok egyike, amely minden korosztály számára elképesztő látványosságokat és élményeket kínál. Gazdag létesítményei, a lenyűgöző épületek, és luxus bevásárlóközpontok mellett a Közel-Kelet legjobb aquaparkjai, tematikus vidámparkjai is kiemelt figyelmet érdemelnek. A szinte egész évben tapasztalható hőség miatt a családos nyaralók előszeretettel keresik fel Dubai légkondicionált családbarát létesítményeit.

Aquaparkok Dubaiban

Aquaventure – Palm Jumeirah, Atlantis The Palm

Az Aquaventure vízipark az impozáns megjelenésű hotel az Atlantis The Palm közvetlen közelében található, a régió legjobb és legmodernebb víziparkja. A hatalmas területén több mint 30 attrakció: 14 csúszda, Dubai leghosszabb lusta folyója, és játszótér található. A Poseidon, és a Neptunus toronyból induló csúszdák magasság és gyorsaság tekintetében a világ legjobbjai közé tartoznak. Kombinált jegy vásárolható a Lost Chambers Aquariumba, és a cápa szafarira, valamint itt található Dolphin Bay Dolphinarium, amely a felnőttek és gyermek kedvence egyaránt.

Aquaventure Palm Jumeirah

Wild Wadi Water Park- Jumeirah Road

A Burj Al Arab mellett található vízipark Dubai első aquaparkja, amelyben a nagyobbaknak és bátrabbaknak különböző adrenalin csúszdák, szörfszimulátor találhatók. A tandemcsúszdák a megújult Jumeirah Sceriah 32 méter magas tornyából indulnak. A felnőttek ezalatt a Lazy River lágy hullámain sodródhatnak, vagy a privát cabanákban hűsölhetnek. A kisebbek számára külön vizes óriásjátszótér található.

Wild Wadi Water Park

LEGOLAND Water Park – Sheikh Zayed Road, Jebel Ali

A LEGOLAND Dubai a Dubai Parks & Resorts része, a Palm Jebel Ali-val szemben található. A LEGO témájú komplexumban több mint 15 ezer LEGO modell csodálható meg. A 6 tematikus területre osztott innovatív szórakoztató központ az építkezés és a vezetés élményét, valamint különféle interaktív kalandokat kínál. A vidámpark mellett egy olyan különleges vízipark is található, amely kifejezetten a 2-12 éves gyermek és családjuk számára terveztek. A 20 csúszdája mellett a fő látványosság a Build-A –Raft folyó, amelyhez együttesen készíthetik el a lágy téglákból álló tutajokat a családok.

LEGOLAND Water Park

Laguna Waterpark – La Mer, Jumeirah 1

A Lagoon vízipark a legújabb családos attrakció Dubaiban, a festői La Mer tengerparti részen. Gazdag kínálatával a legjobb aquaparkok közé sorakozott fel. Négy részlegében szörfözésre, csobbanásra, pihenésre és csúszdázásra is lehetőség van. A legnépszerűbb kaland a WaveOz 180 FloRider, amelynek alig van párja a világon.

Laguna Waterpark

Vidámparkok Dubaiban

A Dubai Parks & Resorts az egyik legnépszerűbb attrakció, amelynek a területén négy park található:  a Motiongate Park, a Bollywood Park, a LEGOLAND Dubai, és a LEGOLAND Waterpark.

Motiongate Park

A Hollywood által ihletett vidámpark a Motiongate Park Dubai a világhírű hollywoodi filmek karaktereit, és mesehőseit kelti életre. A négy tematikus területen hullámvasutak, mozgás szimulátorok találhatók. A számtalan szórakozás mellett a népszerű sorozat, az Éhezők viadala c. film rajongói a 3D felfüggesztett színházában egy légpárnás hajóval kelhetnek át a Panem-en.

Motiongate Park Dubai

Bollywood Park

A világ első Bollywood témájú parkja, amely indiai filmgyártást helyezi a középpontba. A Bollywood Boulevardon élő szórakozató műsorok, látványos musical tekinthető meg a Rajmahal Színházban, amely a csodálatos Tadzs Mahal mása. Emellett látványos indiai hangulatú kávéházak és éttermek is találhatók.

bollywood park dubai

IMG Worlds of Adventure

Dubai legjobb rekreációs központja, és egyben a világ legnagyobb beltéri, szabályozott hőmérsékletű vidámparkja: 4 tematikus területen kelnek életre a Cartoon Network, és Marvel témájú karakterek. A Lost Valley téma a dinoszauruszok világát mutatja be. Az IMG Boulevard az egyik legizgalmasabb epikus zónája, ahol éttermek, bevásárlóközpontok, valamint ajándéktárgy üzletek találhatók a szuperhős gyűjtők számára. Helyet ad egy 12 képernyős multiplex mozinak, és IMAX és VIP mozik nyújtanak különleges élményeket.

IMG Worlds of Adventure Dubai
Dubai Szállás

Dubai szervezett programok

Ez is érdekelhet