Alapvetően ha az ember Dubaj/Dubai városára gondol, akkor a hatalmas felhőkarcolók, a luxus vagy éppen a modern szórakozási lehetőségek jutnak eszébe. Viszont Dubai látnivalók tekintetében van rengeteg olyan kulturális és művészeti lehetőség is, amelyeket nem szabad elmulasztani.

Ami azt illető, egy Dubai nyaralás ebbe a kulturális olvasztótégelybe olyan élményeket kínálhat kulturális szempontból, amelyeket más város nem. Ez a város minden igényt kielégít és mindenkit elvarázsol, miközben fantasztikus szórakozási lehetőségeket is kínál, például exkluzív kaszinókat.

Azonban, ha egy junket túrát tervez ebbe a mesés városba, hadd szomorítsuk el Önt. Az első kaszinó csak 2026-ban nyílik meg, és Ras Al Khaimahban lesz. Ha tehát szeretné átélni az izgalom érzését, akkor játszhat egy online kaszinóban. A magyar turisták körében különösen népszerűek a gyors kifizetési lehetőséggel rendelkező kaszinók, amelyekről a https://kaszinok.online/kaszinok/gyors-kifizetesek/ oldalon tájékozódhatsz. Sokan pedig akkor is élvezik kedvenc játékaikat, ha az országban nincsenek igazi fizikai létesítmények.

A következőkben viszont mi most Dubai utazás lehetőségeket nézünk meg, azokra fókuszálva, akik kulturális és művészeti lehetőségeket keresnek egy út során. És ne aggódjunk a Dubai beutazás miatt sem, soha nem volt ennyire egyszerű ebbe a csodaországba utazni, mint most.

Al Bastakiya

Egy kirándulás Al Bastakiyába olyan, mintha egy olyan korszak emlékei között utaznánk, amelyek még az Emirátusok szövetsége előttről származik. A város csillogása és pompája előtt ez egy olyan terület volt, ahol beduinok éltek pásztorként, datolyatermesztőként és halászként.

A turisták számára egy túra ezen a történelmi helyszínen egy kis megpihenést biztosít a Dubai nyaralás csillogó üveg, beton és acél modernitásából. Itt utazhatunk az időben a kanyargós szűk sikátorokban, és nézhetjük azon műalkotásokat, amelyek megmutatják, hogy éltek itt a múltban. Séta közben nézzzük meg bátran a régi házakra szerelt széltornyokat – a múlt légkondicionálóit. Még akik kevésébé érdeklődnek a kultúra iránt, ez nekik is egy Dubai utazás kötelező része!

Abrás kirándulás

Szintén megszólíthatja a Dubai látnivalók között a turistát a rengeteg abrás kirándulási lehetőség. Konkrétan ha beszállunk egy ilyen hagyományos vízi járműbe, több mint egy tucat kilométeren keresztül csodálhatjuk Deira és Bur Dubai szépségeit. Ráadásul számtalan lehetőségünk van elmerülni az abrák élményében, hiszen van légkondicionált abra, elektromos abra és motoros abra is.

Messze az egyik legkényelmesebb, legolcsóbb és leghatékonyabb módja annak, hogy Dubai beutazás lehetséges legyen rövid idő alatt. És miközben várjuk az abránkat, akár meg is tervezhetjük a kirándulásunkat Dubai egyik csodaszép kaszinójába egy kis játékra. Ha pedig nincs kedvünk megszakítani a kirándulást egy másik túrával, akár online is kaszinózhatunk egy kicsit.

A Dubai Creek – Dubai Kanyon

Ha már abrás kirándulást hoztunk szóba, bátran túrázzunk a 14 kilométeres Dubai Creek mentén is. Ez a csatorna az óvárost osztja két részre, valamint a kereskedelmi kikötőt köti össze a sivataggal.

Sok tízezren keresik fel, az egyik fő látnivaló a városban. Itt a modern Dubai mellett gyönyörködhetünk Dubai kereskedelmi múltjában is és séta itt tényleg elrepít minket jó messzire a modern plázák luxusától. És itt aztán próbálgathatjuk az érdekesebbnél-érdekesebb ételeket is. Mert ezt a 14 kilométert bejárni nem egyszerű, annyi látnivalóval fogunk találkozni.

Sheikh Mohammed Center

Vendégszakértőnk, Boross Ors mutat rá, hogy „ha viszont tényleg még jobban meg szeretnénk megismerni a dubaji kultúrát, mindenképpen látogassunk el az SMCCU – Sheikh Mohammed Center for Cultural Understanding (Sheikh Mohammed Központ a Kulturális Megértésért) épületébe. Ebben a központban számos tevékenység részesei lehetünk, úgy mint

  • arab nyelvórák,
  • örökségvédelmi kirándulások,
  • vezetett mecsetlátogatás. „

dubai

De itt a finom ételek széles választék mellette hagyományos beduin szőnyegeken figyelhetünk és kérdezhetünk – ez a legjobb benne, a kérdéseinkre ugyanis választ fogunk kapni. Ez egy igazi tökéletes kezdőpont, ha meg akarjuk ismerni Dubai modernitásán túlmutató ősi múltját és kultúráját.

Piacozás

Ha a kultúrát nem csak művészetben, hanem a mindennapi életben szeretnénk megélni, akkor irány a világ egyik legmenőbb hagyományos piaca, amelyet sok turista már csak azért felkeres, hogy megélje az arab piacok élményét. A hagyományos arab stílusú piac élményét a Deira-i fűszer-szukban találja. Itt úgy érezheti, hogy szűk sikátorokban bolyong, és belélegezheti a rózsaszirmok, a sáfrány és a tömjén gazdag illatát.

A Deira Souq (bazár) Dubai bazárja, fűszerbazára, ahol a szűk sikátorokban bolyongva belélegezhetjük a rózsaszirmok, a sáfrány és a tömjén gazdag illatát. És akár külön kategóriaként is megemlíthetnénk, de Dubai egy olyan forrongó kulturális központ, ahol mindenféle különleges ételt megkósolhatunk és ne csak luxuséttermekre gondoljunk. Rengeteg a piacos kis étkező vagy útmenti hagyományos arab étterem.

Konkluzió

Dubai rendkívül sok lehetőséget kínál a modernitáson túl is, vannak olyan nagyszerű látnivalók, amelyek segítségével alá tudunk merülni Dubaj eredetébe és megismerhetjük kulturális sokszínűségét és művészeti csodáit. A fenti példák egyfajta átmenetet jelentenek, mert még nem annyira száraz művészeti élmények, de mégis bepillantást nyerhetünk egy olyan ősi kultúrába, amely már akkor létezett, amikor még nem volt kőolaj és földgáz. És ami a legjobb benne, hogy nem is kell ezek zöméhez annyira sok pénz sem, szóval Dubai kirándulásra fel!

Ez is érdekelhet