Mint ahogyan azt sokan tudják, a szerencsejátékozás nem minden országban legális. Vannak olyan országok, ahol csupán a kaszinózás tiltott, azonban némely helyen akár börtönnel is jár a fogadás és a szerencsejáték tevékenység. Hazánkban teljes mértékben legális szerencsejátékozni, ezért az online magyar casino ipar egyre nagyobb méreteket ölt Magyarországon. Ma már akár online is lehet játszani a játékokkal, illetve a sportfogadások megkötése is jóval egyszerűbb, mint régen. Azonban nem mindenhol elérhető ez a lehetőség, főként az Egyesült Arab Emírségekben. De milyen hatással vannak az online szerencsejátékok Dubaj szórakoztatóiparára? A választ ebből a cikkből megtudhatod.

Mit kell tudni Dubajról?

Dubaj az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, mely egyben az egyik legnépesebb város is az emírségek közül. Dubajt a 18. században alapították, mely eleinte halászfaluként indult. Mára már a világ egyik legmodernebb városa, amely gazdaságát legfőképp turizmusból és jelentős olajkereskedelméből tartja fenn. Az Arab-félsziget keleti részén fekvő városnak többek között az az érdekessége, hogy itt van a világ második legtöbb ötcsillagos szállodája.

A város kultúráját elsősorban a hagyományos közel-keleti, pontosabban arab kultúra formázza. Dubaj főként arról ismert, hogy fejlődése és gazdasági helyzete miatt rengeteg vállalkozó és befektető telepedik le a városban, az életszínvonalat pedig a luxus és a gazdagság jellemzi az utóbbi időben. A város ezenkívül izgalmas éjszakai életéről ismert, rendkívül sok bár, étterem és klub üzemel Dubaj központjában. Konyháját tekintve szintén nagyon népszerű a város. 2014-ben fesztivált is rendeztek, melynek fő témája az ételek voltak, célja pedig a gasztronómia és az arab kultúra bemutatása volt. Mindemellett Dubaj az emírségek egyik legnagyobb művészeti városa, emiatt pedig számos turista fő célpontja a Theatre of Digital Art Dubai, amely 3 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit.

Miért illegális a szerencsejáték Dubajban?

A fő oka annak, hogy Dubajban illegális a szerencsejáték az, hogy az iszlám vallás tiltja a szerencsejátékot. Mivel az arab országban a hivatalos vallás az iszlám, ezért Dubajban a szerencsejátékozás és sportfogadás minden formája tilos. Ezenkívül szigorúan büntetik azokat is, akik a szerencsejátékok bármely formáját reklámozzák.

A törvénykezések betartatása azt vonzza maga után, hogy amennyiben például el szeretnél utazni az országba, arra kell számítanod, hogy az általad használt fogadó iroda, vagy kaszinó oldalt nem fogod tudni megnyitni. Ezt azért fontos megérteni, mert a magyar játékosok ahhoz szokhattak, hogy hazánkban bárhonnan, bármikor elérhetőek a szerencsejáték-platformok.

Egyéb országok, ahol illegális a szerencsejátékozás:

  • Észak-Korea
  • Japán
  • Kambodzsa
  • Ciprus
  • Katar
  • Szingapúr
  • Lengyelország
  • Libanon

Mit kell tenni, ha valaki mégis szeretne szerencsejátékozni a városban?

Habár a törvény tiltja a kaszinózást, és Dubaj rendkívül fejlett technológiával rendelkezik, az illegális tevékenységeket ennek ellenére is igen nehéz ellenőrizni. Ha valaki mégis Dubajból szeretne szerencsejátékozni, akkor azt általában VPN-en keresztül teszik meg. Ez a program, melyet akár applikáción keresztül is lehet használni, kiváló arra, hogy ha valaki olyan országban tartózkodik, ahol az otthoni IP címen megnyitott oldalak nem elérhetőek, akkor a proxy segítségével ezt a problémát könnyű kiküszöbölni. Arra azonban számítani kell, hogy ezen programok használata nem jelenti azt, hogy illegális tevékenységet folytathatunk az országban tartózkodva. Amennyiben rajtakapják a játékosokat, akkor nagyon szigorú büntetéseket, akár pénzbírságot vagy börtönbüntetést is kaphatnak.

Hogyan változtatja meg az online szerencsejáték ipar Dubajt?

Nagyon fontos megérteni, hogy a vallás minden országban erős jelenség, ezért rendkívül nehéz összeegyeztetni a vallást a törvényhozásokkal. Azokban az országokban, ahol legális a szerencsejáték, csak és kizárólag törvények által működhetnek a fogadó oldalak és a kaszinók, ugyanis a függőség és a csalás veszélye még a moder eszközökkel sem mindig kiküszöbölhető.

A törvényileg tiltott tevékenység ellenére sokan azt vallják, hogy az évek során Dubaj is megnyithatja kapuit a szerencsejátékozás felé. Nem kizárt tehát, hogy az idő során a város és az ország vezetői változtatnak a szabályokon, és enyhítenek a törvényeken. Amennyiben ez bekövetkezik, valószínűsíthető, hogy a szórakoztatóipar és a turizmus fejlődése jelentősen megugrik.

Ez is érdekelhet