A Motiongate a Dubai Parks and Resorts egyik vidámparkja, amely a filmek birodalmába kínál izgalmas utazást. Olyan ikonikus filmek állnak a középpontban, mint a Shrek, a Törpök, az Éhezők viadala, a Kung Fu Panda, vagy a John Wick. Öt különálló zónára oszlik, három mozgásszimulátor, és nyolc hullámvasút található. Két világelső innovációval bővült ki, az egyik a John Wick filmek ihlette hullámvasút, valamint a Szemfényvesztők sorozatra épülő hullámvasúttal, amely a világ leggyorsabban pörgő hullámvasútja.

Motiongate Dubai látnivalói

Dubai Parks and Resorts (DXB) egy integrált vidámpark, amely négy parkot foglal magába, a Motiongate Parkot, a Bollywood Parkot, a LEGOLAND Dubait, és a LEGOLAND Waterparkot, így összességében a Közel-Kelet legnagyobb, több témát is tartalmazó vidámparkja. A Motiongate Park 2016-ban nyílt meg, és kötelező látnivaló a filmrajongók számára. A különálló zónák területén minden korosztály számára 27 túra és számtalan látnivaló található. A látogatók kiválaszthatják, hogy milyen témájú kalandot szeretnének átélni. A hatalmas területen a különféle túrák mellett szórakoztató műsorok, és filmes témájú éttermek, bevásárlóközpontok találhatók. A látnivalóknak felfedezéséhez nagyjából 8 óra szükséges. A nyári hónapok idején ingyenes Dotto vonatokkal lehet a célállomások között közlekedni. A túrák és attrakciók főként a nagyobb gyerekek számára izgalmasak – kapcsolatba léphetnek a kedvenc szereplőikkel, így az őket érdeklő filmes témákat is jobban megismerhetik. A 13 év alatti gyerekek csak felnőtt kíséretében tartózkodhatnak, a kisebb gyerekek számára játszóterek állnak rendelkezésre.

Motiongate Dubaj

Motiongate park zónái

A Motiongate területén légkondicionált beltéri zónák és kültéri tevékenységeket kínáló zónák találhatók. Az ötből három Hollywood három legsikeresebb és legnagyobb mozgóképstúdiói számára van fenntartva: a Columbia Pictures, a DreamWorks és a Lionsgate számára. Akik Hollywood aranykora iránt vonzódnak, számukra a Studio Central kínál számtalan élményt.

A közelmúlt legsikeresebb filmjein alapuló látnivalók és túrák elképesztő innovációval és jövőtechnológiával vannak tele. Több mint 20 epikus túrát és 40 világszínvonalú attrakciót foglalnak magukba, amelyek modern filmes klasszikusokon, és animációs kedvenceken alapulnak.

Columbia Pictures

A Columbia Pictures (pl. Szellemirtók, Hotel Transylvania) akciókban dús területén összesen hét tevékenység található, melyekből az egyik egy családi vízitúra. Ideális azoknak, akik a szellemekhez, és a zombikhoz vonzódnak.

DreamWorks Animation

A DreamWorks világát olyan kasszasiker filmek ihlették, mint az Így neveld a sárkányodat, a Kung Fu Panda Akadémia, a Shrek, és a Madagaszkár pingvinjei. Az egyik legnépszerűbb túra a multimédiás Sárkányvitorlázók, amely az Így neveld a sárkányodat című filmen alapul. A teljesen légkondicionált DreamWorks Animation területén található a legmodernebb 4D-s Kung Fu Panda szimulátor.

Motiongate Dubai programok

Lionsgate

A Lionsgate világa a kalandokat és pörgős akció dús izgalmakat keresők számára jó választás (pl. az Éhezők viadala, John Wick filmek). A Panem Aerial Tour egy 4D mozgásszimulátor, és a Capitol Bullet Train-nel együtt az Éhezők viadala könyv és filmsorozat témáira épülnek.

Hullámvasútak

A Motiongate nem csak filmezést, hanem adrenalin élményt is nyújt. Három mozgásszimulátor, egy folyami kaland, és összesen nyolc hullámvasút található, például a Dragon Gliders, a nagy sebességű Zombieland Blast-Off, a Madagascar Mad Pursuit, vagy a The Green Hornet nagysebességű hullámvasút . A Capitol Bullet Train egy adrenalinban gazdag hullámvasút, és a témája az a vonat, amely az Éhezők viadalában a Capitoliummal köti össze a területeket.

A közelmúltban két vadonatúj innovációval bővült ki, amelyet a népszerű John Wick film ihletett, a 310 méteres 4D-s pályán akár 64 km/h sebességgel lehet száguldani. A másik új hullámvasút a világ leggyorsabb egyautós forgó hullámvasútja és a Szemfényvesztők sorozat fordulataira épül, 70 km/h sebességgel száguld. Mindkét új attrakció a Lionsgate területen található.

Motiongate

Megközelítése

Dubai Parks & Resorts, Sheikh Zayed Road Jebel Ali Dubai

A Palm Jebel Alival szemben található.

Nyitvatartás

Téli nyitva tartás

Vasárnap-csütörtök között: 11:00-20:00

Péntek-szombat között: 11:00-21:00

A Motiongate nyitvatartása évszakonként különböző lehet, ezért indulás, és az előzetes jegyfoglalás előtt érdemes a park honlapján a https://www.motiongatedubai.com/en/park-hours ellenőrizni. Az attrakciók a park zárás előtt fél órával zárnak.

Jegyár

Motiongate napi jegy: 295 AED-től

Dubai Parks & Resorts napijegy 2 parkba: 355 AED-től

Online jegyvásárlás

Ez is érdekelhet