Dubai Marina

Magyarországi felhasználóként talán meglepőnek tűnhet, hogy számos országban tiltva van a szerencsejátékozás, hiszen a legtöbb online kaszinó Magyar felhasználók számára rendkívül könnyen elérhető. Fontos azonban tudni, hogy azon országok törvényhozói, amelyekben illegális a kaszinózás és sportfogadás, leginkább vallási okokból nem engedélyezik a szerencsejátékozást, valamint ezen okból kifolyólag illegális az Egyesült Arab Emírségekben is.

Országok, ahol a szerencsejáték illegális

Az Egyesült Arab Emírségek egyébként nem az egyetlen olyan ország, ahol tilos ilyen tevékenységeket folytatni, hiszen Kambodzsában, Észak-Koreában, Japánban, Katarban, Cipruson, és Szingapúrban sem engedélyezik a szerencsejátékokat. Érdekesség, hogy Dél-Koreában például legális a lottózás, illetve néhány sportfogadás, ám a kaszinó játékokkal való elfoglaltság még azok számára sem engedélyezett, akik bizonyos okokból külföldön tartózkodnak.

Ezeken kívül érdemes kiemelni Brunei-t is, amely egy Délkelet-Ázsiában található kisebb ország, mely lakosai számára szintén rendkívül illegális szerencsejátékos tevékenységet folytatni, ennek pedig indoka ugyanaz, mint az Egyesült Arab Emírségeknek, mégpedig az iszlám vallás. Az ország a kaszinózásra és fogadásokra extrém törvényeket iktatott be, valamint a szerencsejáték minden formája szigorúan tilos.

Miért illegális a kaszinózás az Egyesült Arab Emírségekben?

Brunei-hez hasonlóan az Egyesült Arab Emírségekben is rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak a szerencsejátékozásra és annak minden egyéb formájára, illetve helyi és szövetségi törvények szabályozzák az efféle tevékenységeket. A tilalom fő oka az iszlám vallás, mely szerint a szerencsejáték egy olyan szokás, melyre az emberek az energiájukat és idejüket pazarolják, ezáltal nem produktív tagjai a társadalomnak, illetve emiatt elhanyagolják egyéb kötelezettségeiket a Teremtővel és környezetükkel szemben.

Természetesen kivételek is léteznek az Egyesült Arab Emírségek szerencsejáték tilalma ellenére. Az országban például engedélyezik a versenyeket, melyeket csak akkor lehet megrendezni, ha előzetesen minden résztvevő átment az ellenőrzéseken, valamint néhány fogadás is engedélyezett, például a lövészet, sport és egyéb küzdősportok tekintetében. A sportokra való fogadás azonban különbözik attól, amihez magyar játékosként hozzászokhattunk, mivel sokkal több és szigorúbb feltételeknek kell megfelelni. Az ország Polgári Törvénykönyvében részletes határozatok és törvények vannak megszabva a fogadásokra, például igazolni kell a nyeremények hitelességét, be kell jelenteni a nyereményt átadó személyt, valamint egyéb hivatalos iratokat kell benyújtani.

Mik a kilátások?

Minden ország különböző tényekre alapozva határozza meg a törvényhozásait, melyek vallási okok miatt is eltérőek lehetnek. Az iszlám vallás továbbra is tiltja a szerencsejátékozás minden formáját, azonban az ország törvényhozói lehetséges, hogy a közeljövőben máshogy fogják megítélni a helyzetet. Jelenlegi jogszabályok szerint néhány sportfogadási piacot leszámítva illegális a kaszinózás az Egyesült Arab Emírségekben, viszont meg nem erősített információk szerint az országban olyan üdülőhelyek épülnek, melyekben kiemelt helye lesz a szerencsejátékozásnak is.

Ez is érdekelhet