Dubai Marina

Dubai az a hely, ahol a modernitás és a hagyományok könnyedén simulnak egymáshoz. A tündöklő felhőkarcolók, az óváros varázslatos bája, a végtelen sivatagi tájak, a türkizkék tenger –  Dubai a változatos élmények tárháza. Ez a sokoldalú városállam érdekes lehet szinte bármilyen utazó számára: a csendes pihenésre vágyók, az adrenalindús kalandok kedvelői, a gasztronómiai élmények rajongói és a kultúra iránt érdeklődő látogatók mind meg tudják találni ott azt amit keresnek.

Olyan sok program és látnivaló fűződik ehhez a helyszínhez, hogy szinte külön feladat nyomon követni, hogy éppen mi történik és hova érdemes ellátogatni. Ehhez adunk egy kis segítséget, ezzel a cikkel, ahol vendégszakértőnk, Kollár Aladár segítségével bemutatjuk Dubai öt legérdekesebb látnivalóját.

Budapest – Dubai

Jó hír, hogy a Budapestről Dubaiba utazók számára elég nagy választék létezik a repülési opciók között. Több légitársaság is üzemeltet közvetlen járatokat a két város között, méghozzá fapados és normál variációkban is.

A hagyományos lehetőségek közül lehet választani az Emirates és a Turkish Airlines közt, a diszkont alternatíváknál pedig ott van a Fly Dubai vagy a Wizzair. Aki a legoptimálisabb választást szeretné könnyedén és gyorsan megtalálni, elég azt beírni a Google keresőbe, hogy “Budapest to Dubai” és temérdek oldal fog megjelenni, amelyek megtalálják nekünk a kiválasztott paraméterek szerinti legjobb opciókat.

dubai programok és látnivalók

A top 5 látnivaló

  • Dubai Old Town
  • Caesars Palace Dubai
  • Tevefutam
  • Dubai F1 

Lássuk őket részletesen is alább.

Dubai óvárosa

A Dubai Old Town, azaz Dubai óvárosa, keskeny, kanyargós sikátoraival és hagyományos építészeti stílusával szembetűnő kontrasztban áll a város modern arculatával. A város eredeti helyszíne éppen itt található, a Dubai patak, ismertebb nevén a Dubai Creek, partjainál, ahol régen Perzsiából, Indiából és Kelet-Afrikából ide hajózó kereskedők vetettek horgonyt, hogy különféle portékáikkal üzleteljenek.

Itt található az Al Fahidi történelmi negyed is, amely a gipszből és korallból készült, gondosan helyreállított épületeiről híres. Továbbá több hagyományos piac is errefelé van, helyi nevükön souk, amelyek a legjobb helyek a városban és ahol egyedi szuveníreket, például hagyományos arab parfümöket vagy fűszereket lehet vásárolni. Hivatalos ismertető itt.

Caesars Palace Dubai

A luxus pihenésre vágyók számára ajánlott a Caesars Palace Dubai, egy üdülő- és szórakoztató komplexum amelyet a Las Vegas-i névadó kaszinó beruházó üzemeltetett 2018 óta. 2023 novemberében az Accor csoport vette at az üzemeltetést és most már Banyan Tree Dubaikent működik tovább.

Az újonnan átkeresztelt szálloda és strand komplexum egy 500 méteres magán tengerparttal büszkélkedhet, ahonnan kilátás nyílik a Perzsa-öbölre. Az ingatlanban 179 szoba, 30 lakosztály és 96 magánlakás található. Emellett egy új, exkluzív négy hálószobás villa is bekerült az új üdülőbe, külön bejárattal, saját medencével és közvetlen strand kapcsolattal.

Tevefutam

A Dubai Royal Camel Racing Club a tevefutamok hagyományos sportját szolgálja ki. A várostól félórányi autóútra levő klub, ahol a város legnagyobb pályája, az Al Marmoom Camel Race Track található, az Egyesült Arab Emírségek egész területéről vonzza a versenyezni kívánó tevetulajdonosokat és néha még a szomszédos országokból is jönnek versenyzők. A tevefutamok rajtja előtt a látogatóknak lehetőségük van megnézni a tevéket és fényképezkedni velük.

Dubai aranypiac

Az aranypiac, azaz a Gold Souk, a Dubai Creek melletti Deira negyedben található, egy rövid sétára más hagyományos piacoktól, mint például a hal-és zöldségpiac és a vizitaxinak, az úgynevezett abra-nak az állomásától.

Sokan ezt a városrészt Dubai Market District-nek nevezik a sok piaca miatt. Mivel a dubai-i kormány gondoskodik arról, hogy csak hitelesített és minőségi aranyáru kerüljön a boltokba, ez a hely számít a világ legjobb aranypiacának.

Dubai aranypiac

Hivatalos ismertető itt.

Dubai F1

A motorsport rajongói számára jó hír, hogy bár Dubai F1 pályának nem ad otthont, az autóval másfél órányira található Abu Dhabi viszont igen. Ott kerül megrendezésre az Abu Dhabi Grand Prix a Yas Marina Circuit pályán, amely Yas szigetén található és általában a Formula 1 szezon zárófutama novemberben. Az év további részében több más motoros versenynek ad otthont a pálya.

A szerencse forgandó

Idén szeptemberben az Egyesült Arab Emírségek kidolgozták a jogi keretét a legalizált szerencsejátékoknak, amelyet az előzetes tervek szerint Abu Dhabi-ban, éppen Yas szigetén, és a Ras Al Khaima nevű másik emírségben fognak a legnagyobb valószínűséggel először bevezetni.

Szóval nemsokára még a szerencsejátékok rajongói számára is vonzó hellyé fognak válni az Emirátusok. Sokak számára viszont meglepő módon, Dubai egyelőre úgy döntött, hogy nem vezeti be a szerencsejátékokat, tehát dubai-i tartózkodás alatt továbbra is tiltott tevékenység lesz fogadásokat kötni.

Viszont ameddig még nem érkeztünk meg oda, semmi akadálya sincsen annak, hogy kedvenc sportágainkra tippeljünk online. Sőt mi több, egyre több innovatív kombinatív fogadási lehetőség létezik már, ahol az oddsokat a saját javunkra fordíthatjuk. Az egyike ezeknek az úgynevezett Lucky 15. Elmagyarázni, hogy a Lucky 15 mit jelent a MightyTips csapatára bízzuk, akik ingyen útmutatások tömkelegét biztosítják a tudnivágyók számára, legyen az a legjobb és legmegbízhatóbb bukmékerek listája, az egyes sportágak fogadási ismertetői, vagy az aktuális sporteseményekre vonatkozó tanácsok.

Összegzés

Végszóként elmondhatjuk, hogy Dubai csodája abban rejlik, hogy könnyedén ötvözi a történelmit a modernnel, a hagyományosat az újjal. Az óváros történelmi bájától kezdve a Caesars Palace luxusáig, a hagyományos Dubai Market District-től az ultramodern bevásárlóközpontokig, Dubai minden egyes sarka pazar látnivalókat tartogat az odautazók számára.

Ez is érdekelhet