Ski Dubai

A Ski Dubai a Közel-kelet első fedett síparadicsoma, a Mall of the Emirates területén található. Az attrakciói azonban nem csak a síelőknek nyújt tartalmas kikapcsolódást, a régió egyik legjobb családbarát látványossága.

A Ski Dubai-t 2005-ben nyitották meg, a síparadicsom napjainkban is legnépszerűbb attrakciói közé sorolható az innovatív technológiai megoldásai miatt. A 85 méter magas épületben lévő aréna egyszerre 1500 főt képes befogadni, nemcsak húzóliftekkel, hanem négyszemélyes ülőlifttel is rendelkezik.  Az alpesi hangulatú pályák mentén hangulatos faházak és éttermek húzódnak. Összesen 25 pálya található, és 5 különböző nehézségi fokozatú sífutópályával rendelkezik, egyik a világ első fedett fekete lejtője. A leghosszabb pálya 400 méter, a szélessége pedig 4 méter.

A havas sportok szerelmesei a síelés, sífutás mellett snowboardozást, tobogánozást próbálhatják ki. A legfőbb lejtőkön való síeléshez tapasztalattal és jártassággal kell rendelkezni. Az arénában a sportoláshoz minden rendelkezésre áll a felszerelés és a ruházat egyaránt, azonban síelőknek célszerű néhány melegebb ruházattal előzetesen felkészülni. Az Arénában állandó, – 4 Celsius fok van, amely a kinti hőség mellett kellemes felfrissülést nyújt. A létesítmény különösen a gyermekes családok körében népszerű dubai program, de a nem síelők számára is érdekes program.

Ski Dubai

A Snow Park hatalmas területén lehetőség nyílik szánkózásra, és hegymászásra, a gyermekek és felnőttek számára egyaránt. Található itt jégbarlang, hegymászótornyok, kettős nyomvonalú bobpályák, szánkópályák, lökhárítós autók és játszótér is. A Ski Dubai a király és a fehér sapkás szamárpingvinek ad otthont. Igen kedvelt attrakció a pingvin Show. A gyermekek számára kialakított Snow Parkban tartják márciusban az ingyenes pingvin napokat, amely keretében a vendégek egész közelről látogathatják őket.

További attrakciók

Egyik legnépszerűbb attrakciók a gigantikus Zorb Ball, vagy a Snow Bullett, amely egy kettős beltéri 150 méter hosszú zip line, amely a havas táj felett van felfüggesztve 16 láb magason. A Mountain Thriller hatalmas csúszdája, amelyen 40 km/órás sebességgel lehet a 150 méteres távot megtenni.

Ski Dubai

Megközelítése

Mall of the Emirates, Al Barsha Dubai

A Mall of the Emirates területén található, Metró piros vonal, Mall of the Emirates megállójánál.

Nyitvatartás

Egész év során nyitva tart.

vasárnap – szerda:10:00-23:00 óra

csütörtök: 10:00-24:00 óra

péntek – szombat: 09:00-24:00 óra

Pingvin show: 14:00, 16:00, 18:00, 20:00.

Jegyár

A Ski Dubai területére 2 év alatti gyermekek biztonsági okokból nem léphetnek be.

 Számos csomag közül lehet választani, például 2 órás belépő a sípályára 210 AED/fő. A Summer Day belépő 250 AED/fő, tartalmazza az egész napos tartózkodást a Snow parkban, és választható mellé rendelkezésre álló szolgáltatások közül.

A Ski Dubai-ba szóló belépőjegyek megvásárolhatók online a hivatalos oldalon, a www.skidxb.com oldalon.

További látnivalók

Dubai Látnivalók – Top 20 látnivaló és nevezetesség

Ez is érdekelhet