Dubai Marina

A Dubai Marina egy mesterséges öböl a város nyugati részén, amelyet felhőkarcolók vesznek körül. A partját luxus yacht kikötők, és sétányok szegélyezik, a Dubai Marina sétányon számos prémium szolgáltatásokat kínáló étterem és kávézó található. A környék ikonikus épülete a spirális alakú Cayan-torony.

A Dubai Marina napjaink legnagyobb mesterséges kikötője, közvetlen a Palm Jumeirah közelében található, a forgalmas Sheikh Zayed út és a Perzsa-öböl közé beékelve. A területén 120 ezer ember él. A városrész igen népszerű az idelátogató turisták körében. A felhőkarcolóiban a luxus lakóépületek mellett egyaránt találhatók hotelek, és irodák is. Az exkluzív környék nemcsak szórakozást, hanem gasztronómiai élményt kínál a fiatalok, de a családos nyaralók számára is. Igen kedvelt kikapcsolódás az éjszakai hajózás.

Dubai Marina

A közelben található a Marina Beach, amely Dubai legjobb felszerelt strandja. Nyilvános tengerpartja a Jumeirah Beach, amelyet rengeteg turista keres fel. Dubai egyik legújabb fejlesztése a Bluewaters Island és a Dubai Eye a Jumeirah Beach közelében található.

Dubai Marina Yacht Club

Az „Új Dubai” szívében található ötcsillagos yacht kikötő ideális kirándulásra, és élénk éjszakai nyüzsgés jellemzi. A díjnyertes kikötő közel 600 védett kikötőhellyel rendelkezik. A lenyűgöző 3,5 kilométer hosszú csatorna a tagjainak prémium szolgáltatásokat nyújt. A létesítmény üzemeltetője az Emaar Leisure Group. Az East Marina részen éttermek és kávézók találhatók. A Marina sétány közvetlen a strand közelében húzódik, ahol szintén elegáns vendéglátóipari létesítmények várják a vendégeket. A Marina Mall vízparti bevásárlónegyedben száznál több üzlet, és kereskedelmi szolgáltatás található. Az üzletekben a legnagyobb világmárkák kollekcióiból lehet válogatni. A West Bay kikötője ideális a nyugalmat kedvelőknek, ahonnan a nyílt tenger percek alatt elérhető.

Dubai Marina

A kikötőben található a Cayan-torony, amelyet 2013-ban adtak át. A korábban Infinity torony nevet viselő építmény a Dubai Marina látképének meghatározó eleme, érdekessége, hogy egy 90 fokos spirállal rendelkezik. Az emeleteit úgy tervezték, hogy mindegyik szintjén 1,2 fokkal el lehessen fordulni az előző emeletéhez képest. Az épületben 495 luxus apartman található. Az épület stratégiailag kiváló helyen található, ahonnan könnyen megközelíthető a Jebel Ali zóna, és Dubai Nemzetközi Repülőtér.

Programok a Dubai Marina környékén

A kikötő irányából 2-4 órás séta keretében felfedezhető az „Új Dubai” páratlan szépsége. A kikötőből menetrend szerint közlekedő hajók is megkönnyítik a városnézést.

A Dubai Marina városrész felhőkarcolóit a Marina öböl között egy 1 kilométer hosszú drótkötélpálya köti össze. Az Xline Zipline a világ leghosszabb városi zipline-ja, 170 méteres magasságból 80 km/h sebességgel lehet haladni.

Dubai Marina

További látnivalók

Dubai Látnivalók – Top 20 nevezetesség

Ez is érdekelhet