Dubai egy minden tekintetben különleges város, a legtöbben el sem tudjuk képzelni, milyen is lehet az élet a sivatag közepén felépített álomvárosban. Pedig egyre többen vannak a magyarok között is, akik úgy döntenek megtapasztalják ezt.

A legutolsó adatok alapján a Dubaiban élő magyarok száma 1500 és 2000 között van, legalábbis ők rendelkeznek tartózkodási engedéllyel, vagy bejegyzett vállalkozással. Dubai azért vonzó vállalkozás indítása szempontjából, mert az adózás kedvező, de ha valaki nem vállalkozói ambíciókkal rendelkezik, akkor is könnyen tud munkát találni, feltéve, hogy legalább középfokú angol nyelvtudással rendelkezik.

Ha pedig az üzletről, annak beindításáról van szó, akkor 2024-ben már elengedhetetlen, hogy az ügyvitelhez stabil, megfelelő sebességű internetes kapcsolat legyen elérhető. Ez nincs másképp itthon sem. Ahogy az internet sebessége növekedett, úgy jelentek meg és váltak népszerűvé az olyan szolgáltatások, amilyen az online szerencsejáték ipar.

Ez az iparág Dubaiban is népszerű és a szabályozottságnak köszönhetően a felhasználóknak nincs szükségük Unibet alternatív link használatára. Ha rendelkeznek internetes kapcsolattal és a megfelelő eszközzel, legyen az asztali számítógép, vagy okostelefon, nincs más teendőjük, mint beütni az oldal címét a böngészőbe és már indulhat is a játék.

Persze, Dubaiban nem csak a szerencsejáték ipar népszerű, hanem számos más üzletág is, amiben sokan kipróbálják magukat és kifejezetten ezért érkeznek ebbe a nyüzsgő, zajos, éjjel nappal pörgő városba. Éppen ezért utánajártunk, mennyire stabil, kiépített és gyors az 5G internet itt.

Majdnem teljes lefedettség

dubai 5g

Az 5G internetről, pontosabban mobil adatátvitelről az évtized eleje óta lehet sokat hallani, ekkor kezdődött meg ugyanis annak intenzív kiépítése világszerte. Magyarországon is időben beindult az ezzel kapcsolatos tevékenység, Budapest már szinte teljes egészében rendelkezik 5G eléréssel.

Ha pedig itt ez a helyzet, akkor képzelheted, Dubai hol is jár ezzel a technológiával. Számszerűsítsük egy kissé. A legutóbbi adatok szerint a telco du nem kisebb, mint 98,5%-os lefedettségű hálózattal rendelkezik a város területén, ráadásul egyre több a hálózatra csatlakozó felhasználók száma is.

Ami az 5G hálózat sebességét illeti, nos, az hozzávetőleg 10-szer gyorsabb az előző, 4G hálózattól, a sebesség pedig a hihetetlen 1Gbps-t is elérheti, ugyanakkor a forgalmi kapacitás és a hálózati hatékonyság akár 100-szoros növekedését is képes biztosítani.

Dubai 2020-ban a Közel-Kelet, Afrika és Dél-Ázsia, vagyis a MEASA régió első városa volt, amely működő 5G hálozatot alakított ki. Ezt az akkori Expo helyszínén indították be és ez volt a gerince annak a hálózatnak, amely ma már az egész várost behálózza. Az első félével időszakban a hálózat 25 millió fogyasztót szolgált ki.

Szemléltetésként álljon itt, hogy ez a hálózat lehetővé teszi, hogy a 4K felbontású videókat minimális késleltetéssel nézzék a felhasználók, az Expo csúcsnapjain azt több mint 300 ezren tudták egyidejűleg használni.

A lakosság számára is egyre inkább elérhetővé válik

Mint már szó volt róla, a telekommunikációs du nevű szolgáltató a város területén 98,5%-os lefedettséggel rendelkezik, ugyanakkor ezen túlmenően, az Egyesült Arab Emírségek teljes területén az 5G hálózat használata átvette az elsőbbséget a korábbi hálózatoktól.

Elsőként a vállalkozások álltak át az innovációra, de ma már egyre inkább növekszik a lakossági felhasználók száma is, amihez a szolgáltatók a hálózati lefedettség bővítésével igyekeznek hozzájárulni. Illetve, többféle csomagot kínálnak, olyan díjszabásokkal, amelyek egy háztartás költségvetésébe is beleférnek.

Az ország az elsők között vágott bele az 5G bevezetésébe és a kis lépések helyett a gyors ugrások taktikáját választotta. Ennek köszönhetően a globális felhasználói arányokhoz képest is az élen járnak. Az illetékesek kiemelik, hogy amit elérhető áron piacra kerültek az olyan okostelefonok, amelyek képesek az 5G hálózatokra kapcsolódni, egy olyan lendületet kapott a dolog, ami már minden felhasználót a váltásra ösztönzött.

A du szolgáltatónak szeptember végén 8,1 millió előfizetője volt és ez a kilencedik negyedéve volt zsinórban, amikor növekedett a nettó nyeresége. A vállalat vezetői az elmúlt időszakban a beltéri kapacitások kiépítésére összpontosítottak és véleményük szerint a beruházás végső fázisánál járnak, már csak a jelenlegi beruházási szintet szeretnék fenntartani.

Vagyis, ha arra készülsz, hogy Dubaiba költözöl és ott kezdesz vállalkozásba, vagy vállalsz munkát, az internetes lefedettség és az online elérhetőség miatt nem kell aggódnod, az világszinten a legjobbak között van.

Fotók forrása: Pixabay

Ez is érdekelhet