dubai

Dubaiba a forróság miatt a turisták általában késő tavasszal, vagy télen utaznak, azonban a nyaralás időpontjának a kiválasztásakor érdemes figyelembe venni, hogy muszlim országként például a Ramadán hónapja mikorra esik. Az iskolai szünetek idején magasabb árakra, és a nevezetességek környékén nagyobb tömegre lehet számítanunk.

Mikor a legjobb Dubaiba utazni?

A nagy forróság miatt sokan késő tavasszal látogatnak Dubaiba, ilyenkor már a tenger is kellemes a strandoláshoz. Mások a hűvösebb téli hónapokat kedvelik, ekkor rengeteg szabadtéri program zajlik, azonban a strandoláshoz még túl hideg lehet. Sokakban felmerül, hogy gyakoriak-e a homok és porviharok Dubaiban illetve az Emírségekben. Olyan szélsőséges, amelyet filmekben láthatunk, nem igazán fordul elő, viszont Dubaiban jellemzően van egy finom porréteg, amely alkalmanként a látképet leronthatja. Ami viszont tényleg probléma különösen télen az a köd, amely a nagy repülőtereken gyakran okoz fennakadást.

Mire ügyeljenek a látogatók az utazás időpontjának megtervezésekor?

Ramadán

Mivel az Egyesült Arab Emírségek muszlim ország, érdemes minden évben figyelemmel kísérni, hogy a Ramadán szent hónapja mikorra esik. Ez a muszlimok számára az elmélyült imádkozás és böjtölés időszaka, amelyet szigorúan betartanak. Bár Dubai egyre inkább igazodik még Ramadánnal kapcsolatban is turisztikai csúcsszezonhoz, előfordulhat, hogy a látnivalók napközben zárva tartanak, és csak este nyitnak ki.

Iskolai szünetek

Általában iskolai szünetek vannak március elejétől április elejéig, július-augusztus nagy részében, valamint december közepétől január elejéig. Ilyenkor érdemes arra számítani, hogy a szállodai szállások drágábbak lesznek, illetve a látnivalóknál sokkal nagyobb lesz a forgalom, ezért célszerű elővételben előre foglalni.

Eljutás a repülőtérről a városba

Metróval

Dubaiban a legegyszerűbb taxival közlekedni, amely annyira nem drága, illetve ha a szállás metróállomás közelében van, akkor metróval. 2 vonala van, ma ez a leggyorsabb és legkényelmesebb módja a 7 zónában való közlekedésben, és a repülőtérről a városba való bejutásra.

Taxival

A repülőtéren nagyon egyszerű taxit találni, a viteldíj a városba attól függ, hogy az utas melyik városrészbe kíván utazni. Például a JBR területre, vagy a Palm-on található szállodákba akár 100 AED is lehet a viteldíj.

Transzfer

Sok szálloda kínál transzferszolgáltatást, amely 4 fő és sok csomag esetén (amelyek egy normál taxiba el sem férnek) kimondottan gazdaságos lehet.

Utazás Abu Dhabiba

Dubai nyaralás során sokan ruccannak át a közeli Abu Dhabiba is, jelenleg az Intercity Buses az egyetlen tömegközlekedési eszköz a két város között: a járatok IBN Battuta Bevásárlóközponttól, vagy Burj Dubai Al Ghubaiba buszpályaudvartól indulnak, a menetjegy ára 25 AED.

Ez is érdekelhet