dubai vízum

Magyar állampolgárok számára, amennyiben turista célú a beutazás nem szükséges a Dubai vízum előzetes beszerzése. A repülőtéri tranzitálás szintén vízummentes. A beutazás feltétele a legalább hat hónapig érvényes útlevél megléte. A két ország kölcsönösen elismeri a vezetői engedélyeket, és autóbérlés esetén a turistáktól elfogadják a Magyarországon kiállított Nemzetközi Jogosítványt.

Utazás Dubaiba

Dubai az egyik legfelkapottabb úti cél, két nemzetközi repülőtérrel rendelkezik (DXB, és a DWC), amelyek a város két különböző pontjain találhatók, egymástól kb. 65 km távolságra. A Budapestről induló Emirates és a Wizzair légitársaságok járatai a DXB repülőtérre érkeznek meg.

Utazás Abu Dhabiba

Az Abu Dhabiba Budapestről induló Wizzair légitársaság járatai az Abu Dhabi AUH repülőtérre érkeznek meg.

etihad towers abu dhabi

Beutazási és tartózkodási feltételek Dubaiban

Okmányok

Magyar állampolgárok útlevéllel (magán, diplomata, szolgálati útlevél) léphetnek be, amelynek a beutazás napjától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A Konzuli Szolgálat felhívja a figyelmet arra, hogy az útlevélnek kifogástalan állapotúnak kell lennie. Számos esetben azért tagadták meg a belépést, mivel az utas útlevele szakadt, vagy sérült volt. Továbbá a nagykövetség tapasztalata az, hogy a korábban eltulajdonított, vagy elveszettnek vélt, majd újra megtalált útlevél komoly utazási bonyodalmakat okozhat, még abban az esetben is, ha a személy a hatóságnál bejelentette az okmánya megtalálását.

Kiskorú beutazása

Előfordulhat, hogy a kiskorú nem a törvényes képviselőjével (vagy kíséret nélkül) utazik az emírségbe. Ilyen esetekben fontos, hogy a gyermek kísérői, (illetve a kíséret nélkül kiskorú) rendelkezzenek a gyermek törvényes képviselőjének/képviselőinek angol nyelvű, közjegyzői előtt tett hozzájáruló nyilatkozatával a gyermek külföldre utazásával kapcsolatosan – az emírségbe való belépés, tartózkodás, kiutazás időtartama alatt. A hozzájáruló nyilatkozat kötelező kellékei:

  • Gyermek személyi adatai
  • Kísérő személyi adatai
  • Az utazás célja, időtartama
  • Repülőjáratok száma
  • Törvényes képviselő/képviselők személyi adatai, pontos elérhetősége

Ajánlatos maguknál tartani a gyermek törvényes képviselőjének a személyazonosító igazolvány adatoldalának a fénymásolatát is.

Dubai Marina

Dubai Vízum

Turista célú beutazás esetén – a vízummentességi megállapodás értelmében – magyar állampolgárok előzetesen beszerzett vízum nélkül léphetnek be az Egyesült Arab Emírségekbe. Hat hónapon belül 90 napig tartózkodhatnak az országban, ezt követően nincs lehetőség a hosszabbításra.

Tranzitálás

A repülőtéri tranzitálás szintén vízummentes.

Dubai vízum

Tipp

Az Egyesült Arab Emírségek budapesti nagykövetségére számos bejelentés érkezett, hogy a megállapodás ellenére több magyar állampolgár nem tudott belépni, illetve büntetést kellett fizetnie a kilépés során. A probléma azért fordulhat elő, mert a belépéshez/kilépéshez használt pecsét csak az útlevélbe kerül be, és a dátum a számítógépes rendszerben nem megfelelően került rögzítésre – amely így túltartózkodást mutathat. Ennek elkerülése érdekében javasolják, hogy az utasok fokozottan figyeljenek oda, hogy a tényleges belépés/kilépés dátuma lett-e az okmányba bepecsételve. A beszállókártyákat pedig javasolt legalább 180 napig megőrizni.

Ez is érdekelhet
Latest Posts from Irány Dubai