dubai museum

A Dubai Múzeum Dubai belvárosában található az Al Fahidi erőd területén, amely Dubai legöregebb épülete, az 18. század végén építették.

A múzeumban több terület található elkülönítve, régészeti terület, hagyományokról szóló terület, iskolákat bemutató részleg, külön oázis, halászatról szóló részleg és még sorolhatnám.

A múzeumban való bolyongás során érdekes dologra leszünk figyelmesek, hiszen a megszokottól eltérően a múzeum legnagyobb része nem a föld felett hanem a föld alatt található. A múzeumban Dubai városának történelmét, történetét, a dubai életet járjuk körbe személtető anyagokkal.

A Dubai múzeumba augusztustól áprilisig mindennap telt ház és tömegnyomor van, ezekben a hónapokban a napi kétezer körüli látogatószám sem sok.

Nyitva tartás: szombat, vasárnap, hétfő, kedd, szerda és csütörtök : reggel fél kilenctől este fél kilencig tart nyitva, pénteken pedig délután fél háromtól este fél kilencig tart nyitva.

Látogasson el a Dubai Múzeumba, ahol színes diorámák és tanulságos történelmi kiállítások várják. Ez az Al Fahidi erődben található, a város legrégebbi épülete, amelyet mindenképpen meg kell látogatnia, ha a régi Dubaiba szeretne betekintést nyerni. Az 1787-ben épült erőd egykor az uralkodó bázisa, erődített rezidencia, fegyverarzenál és börtön volt, mielőtt Rashid bin Saeed Al Maktoum sejk uralkodása alatt felújították.

1971-ben (ugyanabban az évben, amikor az Egyesült Arab Emírségek megalakult) az erőd Dubai Múzeumként nyílt meg újra. Dubai történelmét és eredeti örökségét bemutatva bepillantást nyerhetünk az Egyesült Arab Emírségek olajfölfedezése előtti mindennapi életbe. A galériák történelmi arab házakat, mecseteket, szúkokat és datolyafarmokat idéznek fel, miközben sivatagi és tengeri jeleneteket is ábrázolnak.
Kövesse nyomon a város növekedésének történetét a Dubai Múzeumban

A régió gyöngybúvárkodásának gazdag történetét is felfedezheti, többek között megtekintheti az akkoriban használt valódi súlyokat és mérlegeket. Sőt, akár az i. e. 3000 évvel ezelőtti időkből származó tárgyak is megtekinthetők, amelyeket gondosan megőriztek és ápoltak, hogy még hosszabb élettartamot biztosítsanak. Nézze meg a régi és a modern Dubai közötti hatalmas különbséget – amely mindössze néhány év alatt alakult ki. A múzeumot a Dubai Creek déli végénél találod.

Ez is érdekelhet