Az Ain Dubai óriáskerék a világ legnagyobbika, még egy átlagos felhőkarcolónál is magasabb. Az üvegkapszulákból lenyűgöző panoráma nyílik, egészen új perspektívát nyitva Dubai látványosságaira. Az óriáskerék a Bluewaters-szigeten található, tömegközlekedéssel, a Dubai Marina megállótól egy pár perces sétával közelíthető meg.

Bluewaters Ain Dubai

A Bluewaters egy mesterséges sziget, amely a JBR Beach partjánál található a Dubai Marina közelében, amellyel egy gyaloghíd köti össze. A projekt célja az volt, hogy Dubai egyik fő látványos attrakciójává váljon, és a sziget látnivalói, szállodái, éttermei évente több millió ember számára legyen vonzó úti cél. A legjelentősebb látnivaló az óriáskerék, az Ain Dubai, amelyet könnyű észrevenni, hiszen messziről is jól látható. Az óriáskerék a Caesar’s Palace Bluewaters Dubai épületével szemben található. Az élmény bármilyen korosztály számára izgalmas és felejthetetlen, 16 évnél fiatalabbak csak 21 évesnél idősebb kísérővel látogathatják.

Ain Dubai óriáskerék

A világ legnagyobb óriáskereke

Az Ain Dubai a modern építészet csodája, a legtöbb felhőkarcolónál is magasabb, 210 m, de még a London Eye-nél is majdnem kétszer, vagy a Las Vegasban található High Rollernél is több mint 80 m-rel magasabb. Az Ain Dubai csúcsa a földtől a legmagasabban fekvő kabin tetejéig 250 m magasra nyúlik fel. Minden küllője hosszabb egy profi futballpályánál, és az építéséhez több mint 11 ezer tonna acélt használtak fel, amely az Eiffel-toronyhoz használt vasnál 25 %-kal több. Összesen 48 üvegkapszulából áll, amelyek mindegyike 360 fokos körpanorámát biztosít. Egyenként 30 m2 a területük, légkondicionáltak, és egy-egy kapszula 40 fő befogadására alkalmas. Körülbelül 38 perc egy fordulat, a menetideje kb. 48 perc. A csúcstechnológiás kapszulákat a svájci Swiss Rides gyártotta. Okos technológiával látták el, a kapszulákban LED képernyők vannak elhelyezve, amelyen számos információ jelenik meg a látottakról. Az Ain Dubai kínál VIP kapszulákat is, amelyek csak 12 fő számára alkalmasak, ezekben enni és inni is lehet. A létesítmény különféle rendezvényterekkel is rendelkezik, a földszinten található egy társalgó modern bisztróval kávézóval valamint az első emeleten egy Seawiev Lounge található.

Ain Dubai

Mi látható a magasból?

Tiszta időben az üvegkapszulákból fantasztikus panoráma nyílik a JBR Beachre, Dubai felhőkarcolóira és Palm Jumeirah látványos félholdjaira és az Arab-öbölre, vagy akár a távolabb lévő Burj Khalifára is. Különösen naplementekor, és este csodálatos, amikor Dubai kivilágított felhőkarcolói ragyognak.

Tippek az Ain Dubai látogatásával kapcsolatban

A fedélzetre csak kisebb táskák és hátizsákok vihetők fel, de az attrakció nem rendelkezik csomagmegőrzővel. Mivel a kapszulában mosdó/wc nincs, így érdemes az élmény előtt időben érkezni. Otthonról hozott étel és italfogyasztás nem engedélyezett, csak a társalgóban vásárolt élelmiszer fogyasztható.

Jegyvásárlás

A jegyiroda az Ain Dubai lábánál található, javasolt a belépőjegyet előzetesen online megvásárolni.

Ain Dubai

Megközelítése

Legközelebbi metróállomás a Dubai Marina megálló, amely alig 400 m-re van, pár perces sétával közelíthető meg. A Bluewaters közelében a 8, 84, és az F55A autóbuszok állnak meg.

Update

Az Ain Dubai ideiglenesen zárva tart

Egyéb látnivalók

Madame Tussauds Dubai

Az Ain Dubai közvetlen közelében található a világhírű viaszmúzeum, amely jó lehetőség a 60 hírességgel való fotózkodásra.

Ez is érdekelhet