Az esport fogadás az online szerencsejáték egyik leggyorsabban feltörekvő szegmense, amely főleg a fiatalabb játékosokat szólítja meg. Ma már Magyarországról is rengeteg nemzetközi internetes kaszinó érhető el, mint például a mostanában felkapott https://verdecasino.com/hu online kaszinó oldal. Ezeken az oldalakon több ezer remekül fizető és ellenőrzött játékot érhetsz el, sőt egyes oldalakon esportokra is fogadhatsz. Az esport fogadás tulajdonképpen profi videójáték bajnokságok meccseire való fogadást jelent. Tovább olvasva részletesen megismerhetsz 5 olyan népszerű videójátékot, amelyet talán te is ismersz és amelyre évek óta százezrek fogadnak világszerte.

Counter Strike 2

A Counter Strike 2 a már 25 éve népszerű FPS játéksorozat legújabb kiadása, gyakorlatilag a korábban az esportokat hosszú éveken át domináló Counter Strike: Global Offensive némileg átdolgozott és továbbfejlesztett kiadása. A lövöldözős játékok mindig is népszerűek voltak, ha online esport fogadásról volt szó, nem csupán azért, mert a meccsek rendkívüli izgalmakat tartogatnak, hanem azért is, mert a játékmenet könnyen érthető és követhető. Sőt, a legtöbb szerencsejátékos, akiket érdekel az online sportfogadás, eleve játszott már Counter Strike játékokkal, így saját tapasztalattal is rendelkezik.  Ha az egyszerű, pörgős, váratlan fordulatokat hozó játékokat kedveled, akkor a CS2 remek opció lehet a számodra. Erre a játékra számos esport oldalon tehetsz fogadásokat, profi és kevésbé profi bajnokságok meccseire egyaránt.

League of Legends

A League of Legends a Dota 2 mellett a mai napig a legnépszerűbb külső nézetes MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) videójáték. A játékban a CS-hez hasonlóan két darab öt főből álló csapat küzd egymással, azonban a lövöldözés helyett itt a taktikán és a stratégián van a hangsúly. A csapatok tagjai különféle hősöket választhatnak, amelyekkel kijelölt szerepet kell betölteniük a csapaton belül, mint például a mágus, a tank vagy a gyógyító. A játék célja, hogy a csapat megsemmisítse az ellenséges csapat tornyait és átvegye az ellenőrzést a pálya felett. Egy meccs általában 10-20 percig tart.

A LoL (League of Legends), azon játékosok számára lehet érdekes, akik szeretik a taktikás játékokat. A játék egyszerre tekinthető taktikai és stratégiai játéknak is. Az esport fogadási színteret illetően erre a játékra is legalább annyi féle fogadási lehetőség van, mint a népszerű FPS játékokra. Itt azonban már jóval nagyobb szerep jut annak, hogy aki sikeres fogadást szeretne tenni, annak részletesen ismernie kell a játékmenetet, tehát gyakorlott játékosnak kell lennie.

Dota 2

A Dota 2 szintén egy nagyon népszerű MOBA játék, amely már közel 10 éve rivarizál a LoL játékkal. Szerencsére úgy tűnik, hogy a videójátékos közösség elég nagy ahhoz, hogy mindkét játék megtarthassa a saját rajongótáborát. Ennek a játéknak a gyökerei régebbere nyúlnak vissza, hiszen az első Dota már 2003-ban megjelent, a Dota 2 ennek a játéknak a 2013-ban kiadott megújított változata. A játék jellemzői hasonlóak a LoL jellemzőihez. A játékmenetet csak a gyakorlott játékosok tudják követni, játékosként pedig hónapokba is beletelik, mire valaki igazán ki tudja tanulni a játékot. Ennek persze megvan az az előnye, hogy a tapasztalt játékosok, jóval pontosabban meg tudják tippelni a meccsek eredményeit, mint mondjuk egy FPS játék esetében, ahol akár egyetlen jó lövés is eldönthet mindent és sokkal több a kiszámíthatatlan tényező.

Starcraft 2

A Starcraft 2 egy közel 15 éve népszerű bázisépítős stratégiai játék. Bár a játék az egész világon nagyon sikeres, a legdurvább rajongótábora Dél-Koreában és Ázsiában van. Ez volt az első videójátékok egyike, amelyből olyan nemzetközi bajnokságot rendeztek, amelynek millió dolláros díjai voltak. Bár a rajongókra építve a szponzorok a mai napig sikeresen szerveznek rendkívül nagyszabású Starcraft 2 bajnokságokat, egyre komolyabb problémát jelent a magas belépési határ az új játékosok megszerzésében. A magas belépési határ azt jelenti, hogy a játék annyira komplex, hogy azok a játékosok, akik már akár 5-10-15 éve aktívak olyan komoly előnyben vannak, hogy az új játékosoknak semmi esélyük ellenük.

Ez persze a sportfogadást nem érinti, azonban a Starcraft 2 meccsek, talán még az FPS játékoknál is kiszámíthatatlanabbak tudnak lenni. Ez kombinálva a játék rendkívüli komplexitásával kifejezetten nehézzé teszi a sikeres sportfogadást. Cserébe viszont azoknak, akiknek sikerül jó fogadásokat tenniük a megszokottnál jóval kedvezőbb nyereményekben lehet részük. A Starcraft 2 önmagában is egy több milliárd dolláros esport.

PUBG

A PUBG, vagyis a Player Unknown’s Battlegrounds egy Battle Royale stílusú játék. Magyarul ezt leginkább, “csak egy maradhat életben” stílusú játékként lehet leírni. A csavar a játékban az, hogy míg a legtöbb Battle Royale stílusú játékban mindenki-mindenki ellen harcol, a PUBG-ben csapatjátékra is lehetőség van. A legnépszerűbb játékmód az osztag mód, amelyben egyszerre 25 darab négyfős csapat küzd meg egymással egy nagyméretű küzdőtéren. A játék az FPS játékok és a stratégiai játékok izgalmait is ötvözi és fogadási szempontból is középutat jelent.

Egyfelől, a játék stratégiai mivolta miatt a játékot jól ismerő szerencsejátékosok előnyben vannak, azonban a játék lövöldözős jellege miatt a játékmenet pörgős és kevésbé kiszámítható marad. A csapatoknak szigorúan tilos összejátszaniuk, tehát a 25 csapat már mindenki-mindenki ellen módban játszik. Bár az a játék a játékosok körében és az esport világában is kevésbé felkapott mint a lista többi tétele, ugyanolyan szórakoztató lehet.

Ez is érdekelhet