Jumeirah mecset Dubai

A Jumeirah mecset egy fantasztikusan impozáns épület, nem véletlenül tartozik Dubai, sőt talán az egész világ leghíresebb épületei, látnivalói közé. Sok millió fényképet készítenek róla évről évre. Ez Dubai városának legnagyobb mecsete, este pompázatos díszkivilágításban úszik. A mecset két minarettel rendelkezik és bejárata előtt egy káprázatos márvány lépcső található.

Lehetőség van szervezett program keretében bemenni a mecsetbe és körüljárni, általában heti két nap szerveznek ilyen tórát vasárnapokon és csütörtökönként.

Mint tudjuk az arab országok szigorúak, Dubaiban sincs ez másképp, akár külföldi az illető, akár helyi, bizonyos szabályokat be kell tartania. Különösen igaz ez a vallási épületekre. Férfiak csak hosszú nadrágban léphetnek be, a nők természetesen hosszú szoknyában, vállukat eltakarva és arcukat is eltakarva!

Dubaj egyik legikonikusabb nevezetessége, a Jumeirah mecset minden vallású látogatót szívesen lát, hogy megcsodálja a környezetet, és megismerje az iszlámot és a helyi kultúrát.

A mecset több mint 1200 hívő befogadására alkalmas, és teljes egészében fehér kőből épült a középkori fatimidák hagyományai szerint, toronymagas ikerminaretekkel, amelyek egy nagy központi kupolát kereteznek. Amikor szürkületkor kivilágítják, a bonyolult művészi munka és a szépség még jobban kiemelkedik.

A Jumeirah-mecset mindenkit szívesen lát.

A „Nyitott ajtók, nyitott elmék” elvet követve a helyi mecset képviselői a hét hat napján délelőtt 10 órakor 75 perces idegenvezetést tartanak. Ezeket a túrákat a Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum Centre for Cultural Understanding (SMCC) szervezi, és lehetőséget nyújtanak a látogatóknak, hogy többet megtudjanak az emirátusi életmódról és vallásról.

Az iszlám ünnepek, rituálék, hagyományok, konyhák és szokások mind-mind részletesen bemutatásra kerülnek ezen a túrán. A ramadán böjti hónapról is hallhat többet. A vendégeket arra bátorítják, hogy tegyenek fel kérdéseket, és a fényképezés is szívesen látott dolog. Megkóstolhatják a hagyományos arab harapnivalókat is, beleértve a kávét, a datolyát és más ételfajtákat.

A túrák barátságos és barátságos környezetben zajlanak, a gyermekek számára pedig speciális, a korosztálynak megfelelő programok is rendelkezésre állnak. Minden látogatónak ajánlott tisztelettudóan viselkedni és szerényen öltözködni; a hagyományos öltözék kölcsönözhető. A nőket arra kérik, hogy látogatásuk alatt viseljenek kendőt a fejükön, és biztosítsák, hogy a válluk fedve legyen.

Jumeirah mecset

Jumeirah Beach Road, Jumeirah 1, Dubai
United Arab Emirates

Tel: +971 4 353 6666

Email: smccu@cultures.ae

web: https://www.jumeirahmosque.ae/

Ez is érdekelhet