Dubai öltözködés

Napjainkban a kozmopolita Dubaiban számos vallás és kultúra találkozik, de az arab világhoz képest jóval szabadabb az öltözködés és a viselkedés terén. Indulás előtt érdemes pár dologra figyelni a ruházatot illetően, így garantáltan zökkenőmentes lesz a dubai kiruccanás.

Öltözködési elvárások Dubaiban

Dubai jelentős történelmi negyedekkel, valamint vallási és istentiszteleti helyekkel rendelkezik, ugyanakkor nagy számú modern üzleti negyedek jellemzik. Az előbbiekben a konzervatív öltözködési szokások és stílus az elfogadott. Az utóbbiak esetében pedig azt érdemes szem előtt tartani, hogy ezek fedett, légkondicionált (általában túlhűtött) helyiségek, ezért ajánlott a hatalmas hőmérséklet különbség miatt réteges öltözékkel felkészülni.

Mivel Dubai egy kozmopolita város, a nem elfogadott öltözködés miatt büntetésre azért nem kell számítani, de kár lenne a nyaralás élményét elrontani a rosszalló tekintetek miatt. A nagy bevásárlóközpontokban, az üzleti negyedben érdemes tisztában lenni az Arab Emírségek területén érvényes viselettel, mivel kitilthatják a nem megfelelően (túl lengén) öltözött hölgyeket. Ezért általánosságban Dubai nyaralásra inkább vállakat, térdeket, köldököt fedő, nem szoros, nem kihívó ruházat javasolt.

Csomagoljunk lenge, hosszabb szoknyákat, nadrágokat és egy nagy kendőt, amivel a mecsetekben a hajunkat, vállunkat is befedhetjük (a mecsetekben egyébként biztosítanak abayát és sálakat a látogatók számára).

Az uraknál a trikót és a térd feletti rövid nadrágos viseletet nem nézik jó szemmel különösen érvényes a helyiek által lakott óvárosi részekre. Egyes helyek táblával is jelzik az öltözködéssel kapcsolatos elvárásokat. A mecsetek a legszigorúbbak, nőknek kötelező a haj takarása, valamint a lábakat, a karokat, és a vállakat (a tetoválásokat) is be kell fedni.

Mit viseljünk a Dubai tengerparton?

Dubai kellemes tengerparti nyaralóhely, a strandokon, a medencék és fürdők közelében – a vízparti szórakozó központokban bátran viselhetünk fürdőruhát. Viszont ha a szomszédos Sharjahban nyaralunk, ott tilos a bikini, és a váll, valamint a fedetlen felsőtest is. Dubaiban számtalan kiváló strand található. Fürdőruhaként nem javasolt sem a tanga, sem a monokini. A hölgyek esetében hasznos lehet egy nagyméretű, nem átlátszó kendő, amellyel könnyen befedhetik a testüket a strandról menet.

Ez is érdekelhet