dubai

Dubai a legek és a csillogás városa, itt találhatók a világ legdrágább szállodái és éttermei. Indulás előtt joggal merül fel a kérdés, vajon mennyibe fog kerülni a Dubai nyaralás. Jó hír, hogy kedvező árfekvésű szállásokat is találhatunk, olyat is, amelyik a családosok által favorizált víziparkokba, tematikus vidámparkokba kínál ingyenes belépőt. Viszont városszerte számos bár és étterem kínál villásreggelit pénztárcabarát áron.

Dubai és az Egyesült Arab Emirátusok pénzneme a dirham (AED), amely az amerikai dollárhoz van igazítva, de más valutákkal szemben is ingadozik. Habár számtalan helyen található pénzváltó, érdemesebb készpénzt bankautomatából felvenni.

Mennyire drágák a szállodák és az éttermek Dubaiban?

Dubaiban megtalálhatók a világ legdrágább legluxusosabb hoteljei, azonban a szállásközvetítő portálokon ár-érték arányban kedvező, olcsóbbnak mondható hoteleket, apartmanokat is találhatunk. Hasonlóan a szállásokhoz az éttermek is különböző árkategóriájúak, a határ a csillagos ég. A legtöbb turista számára a szállodák családi éttermei, vagy a bevásárlóközpontok közelében lévő konyhák jelentenek jó opciót. Dubaiban jó ár-érték arányú étkezési lehetőség az ételeket és italokat is magába foglaló villásreggeli. A város minden részén megtalálhatók a tetőtéri bárok, amelyek a fő nevezetességekre nyújtanak pazar kilátást.

Metró és taxi árak Dubaiban

A Dubai tömegközlekedés ára és taxi árak a világ más országaival összehasonlítva nem drágák, persze az ár nagyban függ a várostól lévő távolságtól. A minimális taxi mérőóra 5 AED-ről indul, viteldíja 12 AED. De a repülőtérről általában magasabb a viteldíj: 25-ről indul és km-ként 1,96 AED. A tömegközlekedés költsége az utazó zónáktól függ, egy normál NOL kártyán a viteldíj 4 AED-től kezdődik.

Mennyibe kerül a nevezetességek meglátogatása?

 Dubaiban sok ingyenesen (vagy olcsón) látogatható program van, sok vidámparki belépő jóval olcsóbb, mint Amerikában. Jelentős összeg, akár 50 % takarítható meg a Dubai Pass kártya megvásárlásával, vagy a Go City Dubai típusaival – amely még Abu Dhabi látnivalót is magába foglal -, az utóbbi 2 napos Go City Dubai kártya ára felnőtteknek 1 149 AED, a gyereknek (3-12 éves korig) 999 AED.

A Dubai Burj Khalifa ”At The Top” 124-es, 125-ös szintre gyerekeknek 114 AED, a felnőtteknek 149 AED a legolcsóbb jegy.

Mennyibe kerül a vidámparkok látogatása?

Például az Aquaventure-be való belépőjegy felnőtteknek 289 AED. Családosok számára jó megoldás tervezett vízipark látogatás esetén az adott szállodában Atlantis The Palm-ban megszállni az ingyenes belépő miatt. A Wild Wadi esetében a jó opció a Jumeriah Beach Hotelt, vagy a Jumeriah-csoport szállodák valamelyikét választani. A Legoland Dubai Vízipark, vagy a Dubai Parks & Resorts vidámparkok bármelyikénél a Lapita Resort ajánlható. Itt például a Booking.com portálon keresztül 4 főre 2 éjszakára a parkokhoz való hozzáféréssel már 578 €-ért is foglalhatunk szállást.

Élmények ára Dubaiban

Dubai számtalan olyan élményt kínál, amely igaz, hogy drága, de az emléke örökre megmarad. Viszont jó tudni, hogy előzetes foglalással, kedvezményes ajánlatokkal még amúgy ebben a drága városban is kedvező áron szerezhetünk élményeket magunk és szeretteink számára. Csak néhány „egyszer az életben” tipp és ár:

Hőlégballon kirándulás: 1378 AED-től

Délutáni tea a Burj al Arab-ban: 500 AED-től

Helikopter túra a város felett: 649 AED-től

Ez is érdekelhet