dubai hotel

A kellemesen hűvös, klimatizált bevásárlóközpontoktól kezdve egészen a forró homokos sivatagokig Dubajban mindenki könnyedén megtalálhatja a maga számára ideális kikapcsolódási lehetőséget. A város egyedülálló geográfiai adottságai, valamint modern infrastruktúrája ugyanis lehetővé teszik, hogy a látogatók számos kültéri tevékenység közül választhassanak.

Ennek a cikknek a célja, hogy minél részletesebben bemutassa azokat a lehetőségeket, amik a kalandvágyó utazók számára igazán izgalmas úti céllá tehetik Dubajt.

A dubaji strandélet felfedezése

Dubaj partjainak felfedezése minden látogató számára igazi kaland. A Jumeirah Beachen például a luxus vegyül a természeti szépséggel, ami kiváló célpontja lehet azoknak, akik a kényeztetés mellett a természeti látnivalókat is előnyben részesítik. Ez az ikonikus helyszín aranyló homokjával és kristálytiszta kék vizeivel nyugodt, mégis pezsgő atmoszférát kínál.

Háttérben a lenyűgöző Burdzs al-Arabbal a strand festői színteret biztosít a pihenéshez és a szórakozáshoz. Akár egy lazító part menti sétára vágyik a turista, akár a vízi sportok izgalmaira, a Jumeirah Beach mindenki számára remek lehetőséget tartogat. A családoknak a csendes vizek, valamint a széles körű kényelmi szolgáltatások nyújthatnak élményt, míg a kalandorok a kite-szörfözést és a szörfdeszkázást is kipróbálhatják.

Naplementekor a tengerpart arany fénybe borul, ami lélegzetelállító látványt nyújt minden odalátogató számára. A kilátást egyébként a közelben található, stílusos kávézókból is élvezhetik a turisták, mely minden alkalommal valódi élménnyel szolgálhat a számukra. Dubajban tehát minden pillanat meghívás a pihenésre, a játékra, valamint a tengerpart varázsának felfedezésére.

 

Sivatagi kalandok – túrázás és más tevékenységek

Dubai közelében a sivatag felfedezése is felejthetetlen kalandokat ígér, ami tökéletes a szabadtéri tevékenységek szerelmesei számára. A nyüzsgő várostól mindössze egy órányi távolságra található Wadi Shawka ideális kirándulóhelyet kínál, különösen a kezdő felfedezők számára. A túraterületen különböző ösvények találhatóak, a gyors sétáktól egészen a hosszabb túrákig, amelyek egyúttal magukba foglalják a Shawka medencékben történő megmártózás lehetőségét is.

Ezeket az útvonalakat, amelyek lélegzetelállító panorámás kilátást ígérnek, egyszerűen nem szabad kihagyni. Akik viszont úgy érzik, számukra az egyszerűbb mászás a legideálisabb túrázási lehetőség, felkereshetik a Shawka-gátat, ahol lépcsők vezetnek közvetlenül a csúcsra. Egy biztos: a turisták soha, semmilyen körülmények közt sem fognak eltévedni, hiszen maguk az ösvények úgy lettek kialakítva, hogy az oda utazók csakis a kalandra koncentrálhassanak.

Ahogy aztán közeledik az este, a sivatag közösségi pihenő- és szórakozóhellyé válik. Az egész napos túrák után a csoportok a puha homokon gyűlhetnek össze, hogy élvezzék a meleg teát, valamint a naplemente által szinte tapintható nyugalmat.

Ebben a kellemes környezetben a vendégek számára számos szórakozási lehetőség is adódik: vannak, akik kedvenc Netflix sorozatukat nézik okostelefonokon, vannak, akik társasjátékot, pl.: Monopolyt játszanak családjukkal és barátaikkal, de vannak olyanok is, akik inkább a szerencsejáték online tevékenységeket részesítik előnyben. Ezek a szabadidős tevékenységek pedig mindenki számára lehetővé teszik, hogy nyugodtan kikapcsolódhassanak, vagy akár visszatekinthessenek a nap izgalmas kalandjaira, melyekkel bizonyos, hogy maradandó emlékeket szereztek a sivatag szívében.

Aktív kikapcsolódás a természetben

Mindemellett Dubaj parkjai és zöldterületei frissítő menedéket nyújtanak a zajos városi környezettől, melyek egyúttal az aktív kikapcsolódásra is tökéletes helyszínnek bizonyulnak. Kiterjedt pályáival, valamint festői kilátásával az Al Safa Park a város egyik legrégebbi és legnagyobb parkja, ami mind a futáshoz, mind a kerékpározáshoz ideális helyszín.

Azok számára viszont, akik a vízi tevékenységeket részesítik előnyben, a park tava kínál kajakozási és vízibiciklizési lehetőséget, ezzel téve izgalmasabbá a napjukat. Egy másik figyelemre méltó helyszín az Al Barsha Pond Park, ahol maga a tó a központi elem, mely sétányokkal és sportlétesítményekkel van körüs-körül véve; ez a helyszín leginkább a családok és a fitnesz rajongók körében kedvelt.

Akik azonban a nyüzsgő, felhőkarcolókkal teli városi élettel szemben a nyugodtabb élményeket preferálják, látogassanak el a Ras Al Khor Vadvédelmi Területre, ahol a turisták a sok-sok program közül többek között választhatják a madármegfigyelést, vagy épp megcsodálhatják a változatos növény- és állatvilágot. Ezek a helyszínek tehát nemcsak a fizikai tevékenységekre biztosítanak lehetőséget, hanem arra is alkalmat kínálnak, hogy összekapcsolódhassanak a természettel, valamint, hogy a nyüzsgő dubaji élet mellett is tetőtől talpig feltöltődhessenek.

Fotó: Pixabay

Ez is érdekelhet