Iszlám vallás

Az iszlám egy szent könyvön alapuló vallás, mint a keresztényeknél a Biblia. Írásban rögzített, hagyományozott. Az iszlám jelentése: Istennek adva, ebb?l lesz?rhetjük, hogy az iszlám vallás lényege az, hogy feltételek nélkül alávessük magunkat Isten akaratának. Az iszlám legfontosabb könyve a Korán. A vallásnak 2 irányzata van: a szunnita (jelentése: szokás) és a siíta. A szunnita irányzat a próféták kinyilatkozásaira és határozataira épül, a siíta irányzat viszont Mohamed próféta vérrokonainak vallási hatalmán és hittanításukon alapul.

 


Imádkozó arab férfi (Flickr by ~Aphrodite)


Az emberek helytelenül nevezik a hív?ket mohamedánoknak, mert nem Mohamedet imádják, hanem a hitük szerinti egyetlen istent, Allahot. Az arab Allah szó jelentése: Isten.  Érdekesség, hogy a muszlimok Allah vagy Mohamed nevének kiejtésekor mindig hozzá f?zik: béke legyen vele! Ez a tisztelet kifejezés egyik formája. Az iszlám tanításai szerint a nem muszlimoknak és a muszlimoknak békében, egymást tisztelve kell élniük.


 
 
 
impresszum | jogi nyilatkozat | kapcsolat                                                                                        Dubai